Toppbyråkrat ropte i telefonen: «Hva faen er dette her, da?!»

Departementet tvilte på at telefonsamtalen fra en av deres ekspedisjonssjefer var trakasserende. Nå kan Aftenposten avsløre hva som ble sagt.

Regjeringen har oppnevnt et utvalg som skal se på den kommersielle driften av norske velferdstjenester. Det er høy temperatur i dette utvalget.

Et regjeringsutvalg slår sprekker, avdekket Aftenposten nylig.

Flere medlemmer av det såkalte avkommersialiseringsutvalgetavkommersialiseringsutvalgetRegjeringsoppnevnt utvalg som skal utrede den kommersielle driften av norske velferdstjenester. Utvalget skal levere utredningen til Kommunal- og distriktsdepartementet innen 20. juni 2024. truer med å trekke seg. De er spesielt opprørt over håndteringen av en intern konflikt.

Og en omstridt telefonsamtale. I samtalen snakker et utvalgsmedlem med en ekspedisjonssjefekspedisjonssjefDen nest høyeste stillingen i et departement. Kan også kalles avdelingssjef. Ekspedisjonssjefen sorterer under departementsråden som er den øverste embedssjefen. Departementsråden er direkte underlagt statsråden. i Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD). I etterkant ble samtalen blant annet omtalt som et «maktovergrep».

Departementsråd Petter Skarheim sa onsdag forrige uke at han ikke hadde noen formening om denne telefonsamtalen var trakasserende.

– Og det tror jeg ikke veldig sterkt på, sa Skarheim.

I dag kan Aftenposten avdekke mye av innholdet i samtalen.

Les hele saken med abonnement