Norge

Hydro fortsetter fallet på børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs var etter en times handel torsdag falt 0,5 prosent til 935,9 poeng. Norsk Hydro straffes hardt av markedet for stengingen i Brasil.

Hydro stenger hele sin produksjon ved Alunorte i Brasil.
  • og NTB

Aluminiumsgiganten opplyste onsdag at aluminiumsraffineriet Alunorte, aluminiumsverket Abras og bauksittgruven Paragominas i Brasil stenges.

Årsaken er at et gammelt deponi er fullt. Hydro-aksjen falt kraftig på børsen etter kunngjøringen, og ved stengetid hadde den mistet nesten 12 prosent av verdien.

  • Les også: Hydro stenger tre anlegg i Brasil: – En ganske dramatisk situasjon

Torsdag formiddag fortsatte nedgangen. Etter rundt en times handel lå aksjekursen på 41,26 kroner, noe som utgjør et fall på 4,9 prosent. Hydro-aksjen er så langt torsdag den klart mest omsatte, en posisjon som Equinor oftest inntar. Siden nyttår har Norsk Hydro falt en tredjedel i markedsverdi.

Mye fall på børsen torsdag

Norwegian meldte onsdag morgen om en passasjerøkning på 9 prosent fra fjorårets september til samme måned i år. Likevel faller aksjen 3,1 prosent. Også Telenor (-0,9) og Marine Harvest (-0,5) er blant aksjene som bidrar til nedgang. Oppover går det for blant andre Equinor (+0,6), DNB (+0,2), Subsea 7 (+0,3), Aker BP (+0,2) og NEL (+4,0).

Utviklingen ved de toneangivende børsene ute i Europa er også negativ. I Frankfurt, London og Paris faller hovedindeksene mellom 0,4 og 0,8 prosent.

Oljeprisen er i svak oppgang, og nordsjøolje ble torsdag formiddag omsatt for 86,07 dollar fatet.

Les mer om

  1. Norsk Hydro
  2. Brasil