Norge

Marinefartøy kolliderte med fritidsbåt i Hjeltefjorden

To personer ble lettere skadet da marinefartøyet KNM «Olav Tryggvason» kolliderte med en liten fritidsbåt i Hjeltefjorden i Hordaland.

Slik ser fritidsbåten ut etter sammenstøtet med KNM Olav Tryggvason.
  • Adalheidur Audardottir Oldeide
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

(Bergens Tidende:) Politiet ble varslet om ulykken klokken 16.09 søndag ettermiddag. Marinefartøyet KNM Olav Tryggvason var på vei fra vakthold ved fregatten KNM Helge Ingstad da det kolliderte med fritidsbåten.

De to som var ombord i fritidsbåten, ble reddet om bord i KNM Olav Tryggvason hvor de fikk helsehjelp.

Marinefartøyet Olav Tryggvason ledet bergingsarbeidet av havaristen KNM Helge Ingstad, som kolliderte med tankskipet «Sola TS» 8. november i år.

Politiet opplyste først at de to personene i lystbåten havnet i vannet som følge av ulykken, men meldte senere at dette ikke stemte.

Marinefartøyet KNM Olav Tryggvason kolliderte søndag ettermiddag med en plastbåt i Hjeltefjorden i Øygarden.

Kollisjonen mellom marinefartøyet og fritidsbåten søndag ettermiddag skjedde omtrent midt mellom Stureterminalen og Ågotnes, opplyser Dag Olav Sætre ved Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter hendelsen.

– Det vi kan si, er at KNM Olav Tryggvason har deltatt i vaktholdet rundt fregatten Helge Ingstad, som ligger i området, sier Brynjar Stordal, pressetalsmann i FOH, til NTB.

Det var da logistikkskipet var blitt løst fra oppdraget ved den forliste fregatten, og var på vei sørover, at den støtte sammen med den lille lystbåten på babord side.

FOH kan foreløpig ikke gi noen flere detaljer om hendelsesforløpet, men opplyser at fritidsbåten med påhengsmotor var såpass liten at den ble heist om bord i marinefartøyet Olav Tryggvason. Vest politidistrikt har opplyst at fritidsbåten er en 15–16 fots plastbåt.

Ingen skal være alvorlig skadet. Det er foreløpig uvisst hva som var bakgrunnen for kollisjonen, ifølge politiet.

Slik ser fritidsbåten ut etter sammenstøtet med marinefartøyet.

Havarikommisjonen varslet

– Cirka klokken 16.20 fikk vi første rapport om at det hadde vært et sammenstøt mellom et mindre fartøy og KNM Olav Tryggvason, sier Brynjar Stordal, pressetalsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

Han sier at marinefartøyet har deltatt i vaktholdet av fregatten Helge Ingstad, men hadde fått avløsing og var på vei sørover da kollisjonen skjedde.

Statens havarikommisjon for Forsvaret er rutinemessig varslet om hendelsen.

Les mer om

  1. Ågotnes
  2. CCB
  3. Vest politidistrikt