Syv tiltalt etter MC-drapet i Asker

To menn på 28 og 34 år er tiltalt for selve drapet på Vettre i Asker i fjor. Fem andre er tiltalt for trusler, skjuling av spor eller medvirkning til kroppsskade.

Rettssaken mot de syv mennene er berammet for Asker og Bærum tingrett 6. november i år. To av dem er tiltalt for drapet på Vettre i Asker i januar 2017.

Søndag 22. januar i fjor ble en 31 år gammel mann funnet drept i sin egen leilighet i Asker. Åstedet var blodig og bar preg av det som skal ha vært en voldsom slåsskamp.

Dagen etter meldte to menn på 28 og 34 år seg for politiet. Siden har de sittet varetektsfengslet siktet for drapet, men det er først nå riksadvokaten har tatt ut tiltale. Mennene har ikke erkjent straffskyld for drap.

Ifølge tiltalen ble fornærmede oppsøkt av syv menn hjemme hos seg selv omkring kl. 15, bare seks timer før drapet. Flere av dem var iført klær som viste tilknytning til den nedlagte MC-klubben Rock Machine MC. Da fornærmede viste seg i vinduet, skal flere ha ropt ting som «kom ut» og «er du feig?», og dessuten truet med å knuse ruten med en stein.

Bakgrunnen for hendelsen skal ha vært at fornærmede, som nylig var blitt kastet ut av MC-klubben, hadde truet med å sprenge klubbhuset deres med håndgranat.

Les også

BAKGRUNN: Hevder drept 31-åring truet med å sprenge MC-klubbhus

Falske navn

Da de to MC-medlemmene som nå er tiltalt for drap, kom tilbake kl. 21 på kvelden, tok de seg inn i leiligheten. Ifølge tiltalen holdt 34-åringen mannen nede, mens 28-åringen gikk løs på ham med en vektstang. Fornærmede døde av omfattende hodeskader.

Etter drapet kjørte et annet MC-medlem de to gjerningsmennene til Jessheim og ga dem nye klær, slik at de kunne kvitte seg med de blodige klærne de hadde på seg, ifølge tiltalen. En sprayflaske med vaskemiddel ble brukt til å vaske blod fra bilen.

På kvelden sjekket mennene inn på Comfort Hotel Runway på Gardermoen under falske navn. Dagen etter bestemte de seg for å oppsøke politiet.

Les også

BAKGRUNN: Politiet har innledet drapsetterforskning etter at en mann ble funnet død i Asker

Trusler og medvirkning

De fem andre mennene som var med på å oppsøke fornærmedes hus i forkant av drapet, er tiltalt for trusler. Tre av dem er tiltalt for medvirkning til grov kroppsskade fordi de oppfordret til eller godkjente at de drapstiltalte dro tilbake til fornærmede på kvelden.

Fire av de fem er også tiltalt for å ha bidratt med frakt eller å ha fjernet sentrale bevis i saken, som er berammet til å begynne 6. november i Asker og Bærum tingrett.

I oktober i fjor ble Rock Machine MC i Norge lagt ned etter flere år med mye kriminalitet. MC-klubben hadde på det meste rundt 25 medlemmer og tre avdelinger på Østlandet.