Norge

Tusenvis av pass, søppel og dokumenter lå igjen etter at Pakistans ambassade flyttet ut

Etter å ha kranglet med huseieren i 25 år flyttet Pakistans ambassade ut fra byvillaen på Frogner. De etterlot seg sekker med brukte pass, konfidensielle diplomatiske papirer, visumsøknader, søppel og rot.

Byvillaen på Frogner var i 25 år Pakistans ambassade. Nå krangler utleier og ambassaden om ansvaret for at ambassaden var totalt nedslitt da diplomatene nylig flyttet ut. Bygningen er nå pusset opp utvendig og omfattende oppussing pågår innendørs.
  • Håkon Letvik
    Håkon Letvik
Knuste vinduer, råtne vinduskarmer og ødelagte dører i byvillaen som gjennom 25 år var Pakistans ambassade, er nå gjenstand for millionkrangel mellom utleier og ambassaden.
Håndverkere jobber nå på spreng for å pusse opp den gamle byvillaen, som var helt nedslitt etter 25 års ambassadevirksomhet.
Møbler og skrot var etterlatt, og det var boret hull i vinduskarmene flere steder, for ulike typer ledninger.
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Tusenvis av brukte pass ligger strødd i kjelleren på den staselige byvillaen, som frem til 15. august i år huset Pakistans ambassade til Norge.

Aftenposten finner også sekker merket med «diplomatisk post» og selveste ambassadeskiltet som ligger henslengt, over tre måneder etter at ambassaden flyttet ut.

Les hele saken med abonnement