Obs-varsel om vanskelige kjøreforhold i sør

Snø og nullføre fører til vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark og Vestfold de neste dagene. Meteorologene har sendt ut obs-varsel for å advare bilistene.

  • NTB

I Vest-Agder kommer snø og temperaturer rundt null grader til å skape problemer. Her må bilene være skodd for forholdene, og beredskapen må vurderes, melder Yr.no.

I Telemark, Aust-Agder og Vestfold blir det mye snø. Det kan komme 20–40 centimeter i løpet av tolv timer, og det meste kommer mandag kveld og natt til tirsdag.

På kysten av Aust-Agder vil nedbøren komme som regn, men i resten av fylket blir det snø.

– Det er nødvendig å være skodd etter forholdene, formaner Yr, som bemerker at det i det minste blir fine forhold for dem som vil ta frem skiene.

Også ellers på Østlandet er det ventet en god del snø, men her er det ikke sendt ut obs-varsel. Temperaturen vil imidlertid synke og holde seg på åtte-ni minusgrader i sentrale strøk på Østlandet, noe som ifølge VG gjør at flere alpinanlegg, både i hovedstaden og andre steder, gjør seg klare til å åpne.

Ifølge meteorologene vil det nemlig være minusgrader døgnet rundt i dagene fremover, slik at snøen vil bli værende en stund, i motsetning til forrige ukes snøfall, da det meste regnet bort i løpet av noen få timer.