Endelig kom det mer snø, men det skaper kaos på veiene

Vogntog som har sklidd på det glatte føret sperret veien flere steder på Østlandet. I Skjåk havnet en buss med 30 passasjerer i grøften. Minst én person ble kjørt vekk i ambulanse.

Fem biler tørnet sammen på E6 like ved Ikea og skapte kaos og køer ved 19-tiden.

Skientusiastene har ventet på det i ukevis, og mandag kveld startet endelig snøfallet. Men det skaper store problemer i trafikken.

Litt før midnatt ble en alvorlig skadet kvinne fraktet til Oslo universitetssykehus Ullevål etter en utforkjøring i Bærum.

– Kvinnen kjørte ut i grøften og traff en lyktestolpe. Hendelsesforløp og hastighet må vi komme tilbake til, men det er veldig glatt på stedet, sier operasjonsleder Rune Ullsand ved Oslo politidistrikt.

Ulykken skjedde på Bærumsveien ved Løkeberg skole.

Oslo-politiet oppfordret mandag kveld folk til å la bilen stå, hvis de ikke har strengt nødvendige gjøremål med den.

Politiet oppfordrer folk å kjøre etter forholdene.

Budskapet ble gjentatt av politiet da Aftenposten snakke med dem rett før midnatt. Det er meldt mer snø i natt.

Brøytebilene gjør sitt beste for å holde unna snøen i Oslo mandag kveld.

Meteorologisk institutt sendte mandag ut gult farevarsel for vanskelige kjøreforhold i Østfold, Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

Kvinne alvorlig skadet i utforkjøring i Bærum

I løpet av ettermiddagen og kvelden mandag skapte snøværet store utfordringer på en rekke veier.

Like over klokken 19 rykket Oslo-politiet ut til en kjedekollisjon mellom fem biler i det inngående løpet på E6 ved Furuset.

På to steder på E16, både på Sollihøgda og ved Eggemobakken, og på E18 ved Bamble, var det ved 18-tiden delvis stengt på grunn av kjøretøyer som ikke takler glatt veibane som er dekket av våt snø. Ingen av hendelsene førte til personskade.

Det har flere steder på østlandet vært en rekke mindre hendelser som følge av glatt veibane.

Før Sollihøgda stanset et vogntog opp i bakkene på strekningen i retning Hønefoss. Det sperret all trafikk bakfra, fordi midtdelere og trang kjørebane gjorde det umulig å passere.

Ved 5-tiden tirsdag skapte et vogntog problemer på Kapp i Oppland.

Det er svært glatt på stedet, melder politiet Innlandet.

Det er ventet bare 10–15 centimeter snø på Østlandet fra mandag kveld til tirsdag. Men allerede nå har dette skapt store problemer i trafikken.

– Et redningslag som var sendt østfra til Sollihøgda kommer ikke forbi de lange køene, derfor har vi nå rekvirert bistand fra Hønefoss-siden, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

Vogntog på kryss og tvers – stenger veien over Hardangervidda

På riksvei 7 ved Maurset i Eidfjord skapte flere vogntog problemer i trafikken.

– Vi så et vogntog der høyre bakdel hadde sklidd ut i grøftekanten. Dette kom vi ikke forbi. Det står biler og trailere i begge retninger, sier Tollef Overn, som kom kjørende fra Oslo retning Bergen, til Bergens Tidende.

Som følge av bilberging ble riksvei 7 over Hardangervidda stengt klokken 22, meldte Vest politidistrikt på Twitter.

– Vi oppfordrer folk til å ta det med ro. Når det fryser på, kan det være glatt rundt neste sving, sier trafikkoperatør Roger Nedberge Hille i Vegtrafikksentralen til BT.

Like før klokken 01.00 opplyste Veitrafikksentralen på Twitter at veien åpen igjen.

Flere vogntog kjørte seg fast på riksvei 7 ved Maurset i Eidsfjord.

Mange ulykker og svært glatte veier

Ved 19-tiden kom det melding fra Bærum om en kjedekollisjon mellom tre biler i Isiveien.

Ved 18.40-tiden ble det meldt om en bil som hadde snurret rundt i det sørgående løpet og som lå på taket ved Liertoppen. Føreren i bilen satt fastklemt.

19.28 meldte politiet at føreren var en kvinne i 20 årene, og at hun ble fraktet med ambulanse til sykehus etter rundkastet med bilen.

På E18 ved Bamle i Telemark skled en lastebil av veien, og veien ble stengt i forbindelse med berging.

– Det har vært redningsmannskaper på stedet, og vogntoget har nå fått satt på kjetting. Situasjonen ser nå til å ha løst seg opp, sier operasjonsleder Marianne Mørch ved Sør-Øst politidistrikt.

I Lierbakkene i Buskerud kolliderte en personbil med en brøytebil. Ingen personer ble skadet, men kollisjonen skapte trafikale problemer.

Politiet i Oslo anmoder folk om å la bilen stå hvis det ikke er strengt nødvendig å bruke den.

Måtte ta i bruk Google Translate

Også på Ring 3, like ved Sinsen-krysset, har et kjøretøy fått problemer. Der har en minibuss sklidd av veien.

– Ambulanser og politi er på vei, men vi har ikke fått meldinger om personskader, sier Jøkling. Ulykken ble oppdaget på skjermene politiet følger fra Veitrafikksentralen.

På E16, ved Eggemoen like ved Hønefoss, meldte politiet i Sør-Øst om enda et vogntog som hadde satt seg fast og ikke kom seg opp en bakke. Også det skapte store trafikale problemer, ifølge en melding politiet sendte ut på Twitter.

Ved 19-tiden sendte distriktet ut en Twitter-melding der det går frem at patruljen på stedet måtte kommunisere med den utenlandske sjåføren via Google Translate for å få ham til å forstå at det var nødvendig med kjettinger.

  • Ser du problemer i trafikken på grunn av snøværet? Send dine tipsbilder på SMS til 2286.