Norge

Mann hadde penisavstøpninger fra unge gutter

Politiet frykter at mannen vil påvirke vitner eller ødelegge bevis.

Aktor Mette Kollstrøm sier kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett gir politiet tid til å avhøre flere barn og gjennomgå mannens beslaglagte datautstyr. Foto: Rune Petter Ness

 • Frank Cadamarteri

Fredag ettermiddag ble trondheimsmannen i 40-årene varetektsfengslet i fire nye uker av Sør-Trøndelag tingrett med brev— og besøksforbud. Det opplyser politiadvokat Mette Kollstrøm.

Politiet har nå identifisert flere av guttene som kan ha vært utsatt for overgrep, men politiadvokaten vil ikke si nøyaktig hvor mange. Dette skriver Adresseavisen på sine nettsider.

Les også: «Han begynte å kalle meg kjæresten sin. Jeg var 12.»

Hadde penisavstøpninger hjemme

Tidligere i år ble mannen anmeldt for seksuelle overgrep mot barn og familievold mot en tidligere samboer. I forbindelse med disse sakene startet politiet etterforskning og ransaket mannens hjem. I boligen gjorde politiet det oppsiktsvekkende funnet av en rekke penisavstøpninger fra unge gutter og ungdommer. Etter det Adresseavisen erfarer, dreier det seg om over 20 avstøpninger. Kolstrøm vil ikke si noe om hvor disse ble funnet.

Trondheimsmannen ble pågrepet 11. september i år.

Les også: Politiet sikter musikklærer for overgrep mot 115 barn

Tilbød å stille pant

Forsvarer Torfinn Svanem sier trondheimsmannen i førtiårene foreslo å betale en større pengesum som sikkerhet for at han ikke kontakter vitner eller guttene som skal være fornærmet i saken om han løslates. Foto: Glen Musk

Mannen i 40-årene nekter straffskyld og begjærte seg selv løslatt i fengslingsmøtet. Hans advokat, Torfinn Svanem, sier til Adresseavisen at klienten avviser at det foreligger bevisforspillelsesfare. Han viser til at finnes tungtveiende grunner som tilsier at han bør løslates, blant annet fare for å miste jobben. I fengslingsmøtet fremmet derfor advokat Synnøve Slaatsveen på vegne av siktede et forslag om at mannen kunne stille en større pengesum som sikkerhet. Deretter kunne retten pålegge trondheimsmannen besøksforbud og andre strenge krav, blant annet meldeplikt.

— Vi mener det er tungtveiende hensyn som tilsier at han bør slippes fri. Derfor foreslo vi at retten kunne ta stilling til om dette var akseptabelt løsning, sier Svanem.

Les også: Gutt under 18 år siktet for overgrep i barnehage

- Kan bli anket mandag

Aktor Mette Kollstrøm kjenner ikke til at en slik løsning er brukt i Midt-Norge tidligere. Hun mener dette heller ikke er tilstrekkelig.

— Vi ba om videre fengsling på grunn av bevisforspillelsesfare. Siktede kan ellers ha mulighet til å kontakte fornærmede og andre vitner, sier Kollstrøm. Retten kom også til at videre fengsling er det riktige.

Svanem sier han ikke har fått konferert med sin klient etter at kjennelsen fra tingretten kom. Han utelukker ikke at kjennelsen fra tingretten blir anket, slik den også ble første gang trondheimsmannen ble fengslet.

Siktet på flere punkter

Etter det Adresseavisen får opplyst, inneholder siktelsen mot mannen minst tre punkter. Ett av dem er nytt. Ifølge en kjennelse fra Frostating lagmannsrett omhandler minst et av punktene i siktelsen seksuelle handlinger mot barn under 16 år. Det fremgår det at flere barn sannsynligvis er involvert i saken og at mannen har hatt en familiær relasjon til minst en av de fornærmede guttene i saken.

— Jeg ønsker ikke være mer konkret omkring hva som ligger i siktelsen akkurat nå, sier politiadvokat Mette Kollstrøm.

Hun opplyser at det er gjort beslag av datautstyr og datamateriale som politiet nå gjennomgår.

— Vi jobber fortsatt både teknisk og taktisk. Den er høyt prioritert. Det skal blant annet gjennomføres flere avhør både med barn og voksne, sier Kollstrøm.

 1. Les også

  Dette er mannen som er siktet for overgrep mot barnehagebarna

 2. Les også

  Siktet barnehageansatt erkjenner overgrep

 3. Les også

  Fabian Stang utsatt for overgrep som tenåring

Relevante artikler

 1. NORGE

  Mann fengslet for voldtekt av niåring

 2. NORGE

  Mann siktet for overgrep mot flere barn

 3. NORGE

  Mann siktet i omfattende overgrepssak i Trøndelag

 4. NORGE

  Holmlia: Politiet vil fengsle voldssiktet 18-åring i fire nye uker

 5. NORGE

  Politiet: Manshaus hadde ikke medhjelpere

 6. NORGE

  Tidligere kjemisk kastrert overgrepsmann siktet for voldtekt av gutt