Hund rev ihjel 15 sauer

– Dette er det verste som har skjedd siden ulvesommeren, sier sauebonde.

Det var et tragisk syn som møtte sauebøndene på beitene i Hovinsmarka i Sør-Trøndelag. Mellom 15 og 20 sauer skal være drept, etter at en hund gikk amok i saueflokken. FOTO: GLEN MUSK/ADRESSEAVISEN

Minst 15 sau ble drept da en hund angivelig gikk amok i en saueflokk i Hovinsmarka mellom Meldal og Melhus tidligere denne uka.

– Strupen på sauene er revet av. Alle har sår på hals og nakke. Det er typisk for hunder og ulver, sier rovviltkontakt i Statens naturoppsyn Arnfinn Tanem til adressa.no.

Det var en barnehage på tur som oppdaget en hund midt i en saueflokk. De skal ha sett at hunden angrep flere av sauene, og fikk varslet fra til nærmeste gård umiddelbart.

Hunden ble funnet og avlivet sent i går kveld.

Mange skadet

Sauebonde Magnar Lium mener den tragiske hendelsen er det verste som har skjedd siden sommeren 1997. Den gang var det imidlertid ulven som var på ferde.

– Dette er det verste som har skjedd siden ulvesommeren, sier Lium til adressa.no.

Lium har foreløpig funnet sju av sine sauer med strupen revet av. Flere sauer lå på rygg med spener og bein til værs.

Vært løs flere ganger

Hunden er av rasen husky. Den ble sluppet av eieren sist fredag, på vei hjem fra hytta som ligger i området. Eieren har fortalt at han har sluppet hunden flere ganger tidligere, men at hunden da har løpt de sju kilometrene ned til parkeringsplassen.

Denne gangen løp den imidlertid til skogs, og forsvant.

Foreløpig er det funnet minst 15 døde sauer, og minst like mange er skadet og har blitt behandlet av veterinær.

Ikke informert

Allerede dagen at hunden forsvant etter varslet hundeeieren fra til politi og lensmann. Saueeierne på sin side, fikk ikke beskjed før torsdag denne uken.

– Hadde vi visst at det sprang en løs hund i marka, hadde vi aldri sluppet ut sauene, sier Sigurd Buklev i Hovin beitelag til adressa.no.

F.v: rovviltkontakt Arnfinn Tanem og sauebonde John Buklev ved en søye og et lam Tanem og sauebonde John Buklev ved en søye og et lam. FOTO: GLEN MUSK