Norge

Bjørgen: - Gråt for Marthe

<b>LIBEREC (Aftenposten.no):</b> Marthe Kristoffersen knust etter fjerdeplass på stafetten.

Marthe Kristoffersen klarte ikke å holde tilbake tårene da hun gikk i mål som nummer fire på VM-stafetten.Her trøstes hun av Kristin Størmer Steira.
  • Kurt B.m. Haugli
Les også

Trøst fra Kalla

Kampen om sølvet på damestafetten ble et drama uten like. Da det gjensto 750 meter hadde Marthe Kristoffersen sølvmedaljen i boks for Norge. Da hun passerte målstreken var hun nummer 4. På de siste 100 metrene tapte hun alt og var utrøstelig etterpå. — Min store drøm ble knust. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men merket tidlig at jeg ikke hadde dagen. Jeg visste ikke av Sverige og Tyskland var så nærme, og ble tatt litt på senga, sa en fortvilet Marthe til NRK etter stafetten. Finland ble verdensmester. Norge lå på sølvplass inn på stadion, men Kristoffersen stivnet og ble slått av Tyskland og Sverige. En sønderknust Marthe Kristoffersen stormet gjennom området hvor pressen sto uten å snakke med noen.

- Tøff jente

— Jeg gråt noen tårer på Marthes vegne sier Marit Bjørgen til Aftenposten.no. Hun mener at dette også har vært lærerikt for den unge jenta. - Marthe følte at hun hadde ødelagt for hele laget. Men hun er en tøff jente, og dette går nok bra. I et par dager vil hun nok kjenne på skuffelsen. sier Bjørgen. Norge lå godt an etter at Kristin Størmer Steira hadde gått en sterk tredjeetappe og gitt Kristoffersen et forsprang. - Jeg tror Marthe kommer til å fikse dette fint. Vi skal fortelle henne at dette er VM men ikke noe mer enn det sier Steira. Ny erfaring Steira så ikke bort fra at dette - tross den gigantiske skuffelsen for Kristoffersen i øyeblikket - også var en nyttig lærepenge.

— Dette kan være bra erfaring å ta med seg, sa hun etter løpet.

Hun var godt fornøyd med sitt eget løp, og ser nå frem til tremila på lørdag. - Dette var en fin gjennomkjøring for meg. Det var godt å få røsket opp i kroppen etter noen late dager, sier hun. Sportssjef for langrenn, Åge Skinstad, er delvis enig med Steira.

- En slags erfaring er det selvfølgelig, men akkurat nå tror jeg det er fattig trøst for en nesten utrøstelig Marthe , sa Åge Skinstad.

Han har hele tiden hatt tror på de unge løperne og har vært svært villig til å ta dem med inn i landslaget.

— Uansett. Jenta gjorde en heroisk innsats. Det blir tøft å komme seg, men Marteh er samtidig ei tøff jenta som helt sikkert klarer å komme over dette, sa Skinstad.


Annonse:

flashObject.write("http://fil.nrk.no/nett-tv/data/flash/spiller.swf?type=sport&xml=http://fil.nrk.no/nett-tv/data/xml/sport_loop.xml&bane=http://fil.nrk.no/nett-tv/data/stillbilder/&link=http://www1.nrk.no/nett-tv/sport/referanse/aftenposten&target=_blank", { width:"176px", height:"137px", version:"8.0.0", params: {wmode:"opaque", salign:"tl", allowscriptaccess:"always", bgcolor:"#fff", quality:"best"}, flashvars: {}, alt:"<p><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"NRK-banner"});

Les mer om

  1. Langrenn