Norge

Ap: - Drepende kritikk

Arbeiderpartiet krever at regjeringen straks går i gang med opprettelsen av et sentralt organ for krisehåndtering. Lederen av forsvarskomiteen, Marit Nybakk, slutter seg til det hun betegner som drepende kritikk fra Reinås-utvalget.

Nybakk viser til at Stortinget både i 2002 og 2004 gikk inn for opprettelse av en krisehåndteringsenhet. Etter lang tids vegring ble regjeringen i november i fjor rett og slett pålagt av Stortinget å gjøre dette, men før noe konkret skjedde, feide flodbølgen inn over strendene i Sør-Asia.

— Vi krever at regjeringen snarest mulig kommer med detaljerte forslag til hvordan Norge skal få et effektivt og pålitelig system for krisehåndtering. Nordmenn må være trygge på at landets myndigheter har en kriseberedskap som virker, sier Nybakk.

Han mener kritikken fra utvalget er krassere enn ventet, men legger til at Arbeiderpartiet verken er på regjerings- eller statsrådsjakt.

— Dette er ikke tiden for den slags øvelser. Det absolutt viktigste nå er å lære av det som gikk galt, slik at vi får en sentral instans som umiddelbart fordeler oppgaver og tar grep når noe så dramatisk skjer. Læring er viktigere enn kritikk, sier Nybakk.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Kontrollkomiteen med kraftig skrape mot presidentskapet

 2. NORGE

  Støre er ikke fornøyd med statsministerens selvkritikk

 3. POLITIKK

  Arbeiderpartiet vil rydde i den kaotiske klimadebatten

 4. POLITIKK

  Regjeringen får hard kritikk, fordi PST innhentet ulovlige data

 5. NORGE

  Brende om Norges Afghanistan-innsats: Ambisjonene var for høye

 6. POLITIKK

  – Flere justismord, uskyldige som fengsles, kunne vært hindret