Norge

Har DNA-spor

Påtalemyndigheten hevder å ha sterke beviser mot den 42 år gamle dansken som er siktet for drapet på Gunn Merete Lode (32). Rettssaken startet i Jæren tingrett mandag.

Dansken er tiltalt for å ha knivstukket Lode natt til 26. august 2001 i Herikstadveien i Bryne. Gunn Merete Lode døde av skadene hun ble påført.

I innledningsforedraget sa statsadvokat Tormod Haugnes at det er funnet DNA-spor fra tiltalte to steder på Gunn Merete Lode. Ifølge VG Nett mener påtalemyndigheten at dansken etterlot seg spor på Lodes lepper og under neglene hennes.

— Min klient er veldig opptatt av at beskyldningene mot ham er urettmessige, sier 42-åringens forsvarer, advokat Kjell Holst Sæther, til NTB.

Dansken er i tillegg tiltalt for flere voldshandlinger mot tre danske kvinner. Han nekter også straffskyld for disse forholdene.

— Han mener disse er sterkt overdrevet, sier forsvareren.

Da 42-åringen ble siktet for disse voldshandlingene i Aalborg i fjor, ble hans DNA sjekket mot Interpols register. DNA-prøven var sammenfallende med DNA som var funnet på Gunn Merete Lode.

Statsadvokat Tormod Haugnes er aktor i saken.

Les også

  1. Drapssiktet sier han så drapsmannen

  2. Familien til Gunn Merete Lode krever én million

  3. Siktet for Lode-drapet utleveres fra Danmark

  4. DNA-spor: Ukjent drapsmann

  5. Vil ha drapssiktet danske til Norge

  6. Ny DNA-prøve av siktet 41-åring

  7. Knivjakt i 41-åringens bolig

  8. Hudrester kan felle 41-åringen

  9. Siktet danske måtte svare for DNA-funn