- Tvang kona til sterilisering

50-åringen skal ha truet med å kaste syre i ansiktet på kona hvis hun ikke lot seg operere.

Mannen er også tiltalt for gjentatte, brutale voldtekter av sin tidligere kone (30) mens paret bodde sammen i Oslo.

50-åringens tidligere kone har forklart seg om grove overgrep i ekteskapet. Da paret var i Pakistan i 1996, skal hun ha blitt truet til å la seg operere i underlivet, slik at hun ble steril.

Operasjonen førte også til at hun fikk store smerter. 50-åringen hadde ifølge politiet truet med å kaste syre i ansiktet hennes hvis hun ikke adlød ham.

I tiden som fulgte skal hun ha blitt utsatt for grove trusler og flere voldtekter i parets bolig i Oslo. Under ett av overgrepene skal han ha sagt til henne at han hadde drept sin tidligere kone.

Ifølge den omfattende tiltalen gikk han også løs på den yngre kona med en stekepanne, og sparket henne så hun mistet bevisstheten.

— Min klient nekter straffskyld for alle forholdene i tiltalen, sier 50-åringens forsvarer, Tor Martin Kindem, til aftenposten.no.

Høsten 2001 hadde kvinnen fått nok av den angivelige volden, og anmeldte ektemannen. En måned senere ble det tatt ut separasjon.

Mannen er opprinnelig pakistansk, men flyttet til Norge på 70-tallet. Saken mot ham er berammet til onsdag 14. september, men det er usikkert om den vil gå som planlagt. Påtalemyndigheten har en gang tidligere fått berammet saken for tingretten, men da møtte ikke 50-åringen opp.

Advokat Tor Martin Kindem forsvarer den tiltalte 50-åringen.