Bruflot vurderer å trekke seg fra politikken

Sandra Bruflot, som er fungerende leder for Unge Høyre etter at Kristian Tonning Riise trakk seg, sier varslingssaken går ut over hennes politiske motivasjon.

Fungerende leder i Unge Høyre Sandra Bruflot, her avbildet sammen med Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset da de orienterte pressen om varslersakene i Unge Høyre tidligere denne måneden.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Unge Høyre-lederen sier til NRK at motivasjonen har begynt å svikte etter alle varslingssakene om seksuell trakassering i ungdomspartiet.

– Unge Høyre er ikke tjent med å ha en leder som ikke er motivert, som ikke har lyst og som har mistet gløden. Nå sliter jeg med motivasjonen, det innrømmer jeg, sier Bruflot til kanalen lørdag.

Hun tar selvkritikk for måten partiet har håndtert varslene på og sier hun frykter at hun har fått vite ting hun ikke har tatt alvorlig nok.

Hun understreker at hun mener alvor når hun sier at hun vurderer å trekke seg.

– Ja, det gjør jeg. Samtidig vet jeg jo at lysten forhåpentlig kommer tilbake, jeg tror den gjør det. Derfor må jeg få det hele litt på avstand før jeg bestemmer meg, sier Bruflot.

Bruflot tok over etter at Tonning Riise trakk seg tidligere denne måneden. Siden 11. januar er det kommet inn 21 varsler fordelt på 12 personer – 10 av disse gjelder tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.