Norge

Ridehall i Asker totalskadet i brann - 12 hester evakuert

12 hester ble evakuert etter kraftig brann på Steinseth ridesenter i Asker søndag kveld. Det er så godt som ingenting igjen av ridehallen.

Det brenner kraftig i en ridehall. Deler av hallen har ifølge Budstikka kollapset. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

  • Solveig Ruud
    Journalist
  • og NTB

En hall ved Steinseth ridesenter i Solliveien i Asker ble totalskadet i brann «kvelden før kvelden». Ingen dyr eller personer ble skadet. Deler av ridehallen kollapset i brannen, ifølge Budstikka.

Politiet meldte om brannen klokken 21.20 i kveld. Rundt en time senere meldte brannvesenet på Twitter at de da var på stedet med ni brannbiler.

– De 12 hestene i stallen ble reddet ut og er tatt hånd om. Vi har hindret brannen i å spre seg til stallen hvor hestene var. Vi har også fjernet kjøretøy som sto inntil ridehuset, som nå er totalskadd og brent opp, sier vakthavende brannsjef Sverre Junker i brannvesenet i Asker og Bærum til NTB i 0.15-tiden natt til mandag.

Ridehallen, som ligger i Solliveien, sto inntil stallen hvor hestene befant seg. Junker sier at murveggen mellom bygningene trolig sørget for at brannen ikke spredte seg til stallen.

Brannvesenet vil være på stedet natt til mandag for å drive med etterslukningsarbeid. Ved 0.15-tiden var det fortsatt flammer på stedet.

Brant også i 2004

Steinseth Ridesenter ble etablert i 1978 og tilbyer alt fra dressurundervisning til oppstalling av privathester og kanefart og bryllupskjøring. Ridesenteret ligger ikke så langt fra Solli gård i Asker, som er utfartssted for skiløpere nå i vintermånedene.

Ifølge ridesenterets eget nettsted er det en 20 x 60 meter stor ridehall på senteret.

For 14 år siden ble samme ridesenter rammet av storbrann.