75-åring dømt til ni års fengsel for flere hundre overgrep

En 75 år gammel mann er dømt til ni års fengsel for flere hundre overgrep mot to unge gutter i Bergen. Mannen skal ha utnyttet barna i flere år.

En 75 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til ni års fengsel for seksuelle overgrep begått mot to gutter tidlig på 2000-tallet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Dommen i Gulating lagmannsrett konkluderer med at den gamle mannen slipper unna forvaring fordi han nå skal sone en lang straff, og at han vil være i midten av 80-årene når han løslates, skriver Bergensavisen.

I Bergen tingrett ble 75-åringen dømt til sju år og seks måneders fengsel. Lagmannsretten skjerpet dommen til ni år i fengsel.

Overgrepene mannen er domfelt for, startet på begynnelsen av 2000-tallet. Den ene gutten var 13 år da det seksuelle misbruket startet, og han ble ifølge dommen utnyttet minst 300 ganger før han fylte 16 år. Den tiltalte pensjonisten gjorde gutten økonomisk og psykisk avhengig av seg.

– Seksuelle overgrep skjedde nesten hver gang fornærmede var alene hos tiltalte. Det utviklet seg slik at det måtte gjøres litt mer for å få like mye penger, står det i dommen.

75-åringen er tidligere dømt seks ganger, blant annet for seksuelle overgrep mot gutter under 14 og 16 år. I huset han eide i Bergen, hadde den tiltalte ofte besøk av en jevnaldrende venn, som også var siktet i saken, men som døde i 2017.

75-åringen må betale de to ofrene en erstatning på henholdsvis 300.000 og 150.000 kroner.