Norge

Kate og William varmet seg med pølser og pinnebrød på bålet

Prins William og Kate fikk oppleve «postkort- Norge» på sitt vakreste da de besøkte en skibarnehage på Tryvann fredag ettermiddag,

Grilling av pølser og pinnebrød stod på programmet da de britiske kongelige besøkte Øvresetertjern skibarnehage. Foto: Bjørge, Stein

  • Ingvild Fjelltveit
  • Ingeborg Moe
    Journalist

Grilling av pølser og pinnebrød stod på programmet da de britiske kongelige besøkte Øvresetertjern skibarnehage. Foto: Stein Bjørge

Mens kuldegradene fortsatte å krype nedover, fikk hertugparet en varm velkomst da barna inviterte til grilling rundt bålpannen ved Øvresetertjern ved Tryvann.

William og Kate hadde fått på seg skidress og toppluer, og så ut til å storkose seg på varme reinskinn i den norske vinterkulden.

Barna viste sine skiferdigheter

Mens de kongelige koste seg med pølser og pinnebrød, viste barnehagebarna sine skiferdigheter ved å sette utfor en av bakkene overfor tjernet. Stavene var byttet ut med norske og britiske flagg.

Barna fortsatte ubesværet med skiskolen mens de kongelige kom. Men noen av dem kom bort og fikk en liten prat med gjestene. Kate satte seg ned på huk og snakket med flere av fire-fem- og seksåringene på ski.

Barna tilhørte flere av friluftsbarnehagene som holder til ved Holmenkollen.

- De spurte hva jeg likte å drive med, forteller Marie (6), et av barnehagebarna som fikk lage pinnebrød og grille pølser sammen med det britiske hertugparet og det norske kronprinsparet. Prins William skal ha vært tålmodig og ventet til brødet var stekt.

Prins William plukket opp flagget som falt på bakken. Foto: Bjørge, Stein

Barna innrømmet at de hadde vært spente på forhånd, men syntes ikke det var skummelt å møte dem. Tvert om, det var gøy, forteller Marie Fosser Kildal, Einar August Koll Bøhmer, Henny Berg Molland, Charlotte Thoen Haskel Bækkelund og Ottavia Reinhardt.

De syntes ikke det var noe problem at gjestene snakket engelsk, og fortsatt ubesværet med pølsespisingen etter at de var gått. Styrer Line Hovland Hansen i Norlandia Onkel Tomms Hytte barnehage var også med på den kongelige pølsegrillingen.

- Vi er kjempebeæret over besøket. De var svært vennlige og viste stor interesse for barna. Tok seg god tid og stilte mange spørsmål, forteller hun.

Henny Berg Molland, Marie Fosser Kildal, Einar August Koll Bøhmer, Charlotte Thoen Haskel Bækkelund og Ottavia Reinhardt fikk være med da de kongelige satt rundt bålet og grillet pølser. Det syntes de var stas. Foto: Bjørge, Stein

Kate og William fikk bekreftet at nordmenn er «født med ski på bena». Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

« Ha det, bye, bye» ropte barnehagebarna da de kongelige takket for seg og returnerte til Oslo sentrum. Foto: Bjørge, Stein

Og det var nok heller ingen tilfeldighet at alle barna var kledd i røde skidresser, med emblemet til Skiforeningen på brystet. Det var Skiforeningen som arrangerte skiskolen til ære for de kongelige.

Etter skioppvisningen dro de kongelige tilbake til Oslo sentrum og videre til flyplassen . Barna takket for besøket med høylytte rop: «Ha det, bye, bye»

Omvisning i Holmenkollen skianlegg

Før besøket på Tryvann, hadde de kongelige fått omvisning i Holmenkollen skianlegg og på Skimuseet.

De tok også turen til toppen av Holmenkollbakken og snakket med skihoppere. Da skihopper Anniken Mork satte utfor, fikk hun begeistrende tilrop fra prinsen.

– Lykke til, dette klarer du! ropte prins William og klappet.

Morks hopp vakte stor begeistring blant de kongelige, som jublet og applauderte.

De kongelige var også tydelig imponert over utsikten over Oslo.

– For en vakker utsikt! utbrøt hertuginne Kate – som benyttet anledningen til å kaste snøball på ektemannen

Kate og William var tydelig importert over hopperne som satte utfor Holmenkollbakken. Da skihopper Anniken Mork satte utfor, fikk hun begeistrende tilrop fra prinsen. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Foran Holmenkollen skianlegg Foto: Bjørge, Stein

God Norgesreklame

Bare minutter etter at besøket i Holmenkollen var over, publiserte Kensington Palace -prins William, hertuginne Kate og prins Harrys offisielle twitterkonto -en begeistret takk til Norge:

I formiddag møtte William og Kate «Skam»-skuespillerne og elever på Hartvig Nissen videregående skole.

Les mer om

  1. Holmenkollen
  2. Kongelige