Kaldt vintereventyr for William og Kate

Hertugparet avsluttet sitt norgesbesøk med det som så ut som et postkort fra Norge. Her er de beste bildene fra besøket.

Prins William plukket opp et av flaggene som hadde falt på bakken.
Barna ventet tålmodig på at de kongelige gjestene skulle komme og stilte opp til lagbilde da britene skulle vende hjem igjen.
De britiske gjestene tok seg tid til å snakke med de små skiløperne ved Øvresetertjern på toppen av Oslo. Det var bitende kaldt, men ungene var i aktivitet og gjestene varmet seg ved bålet.
Ha det, bye bye, sang de norske barna da Kate og William forlot Øvresetertjern, der tre friluftsbarnehager var ute og trente på langrenn.
Utebarnehage på ski med grilling av pølser er ikke vanlig utenfor Norge. Det britiske hertugparet er opptatt av barns oppvekstvilkår og ville derfor se norske barn i aktivitet. De kom på en heldig dag med gnistrende vær og mer enn nok snø.
Kate og William fikk en tur opp Holmenkollbakken og nøt utsikten. – Utrolig, sa Kate om utsikten. Hun benyttet også sjansen til å kaste snøball på mannen.
Skam-skuespiller og Hartvig Nissen-elev Tarjei Sandvik Moe fikk æren av å ta imot de kongelige gjestene da de besøkte skolen hans.
Mange Skam-scener er tatt i vinduskarmene på Hartvig Nissen skole. Fredag vinket skoleelevene fra vinduene da hertugparet av Cambridge og det norske kronprinsparet forlot.
Elevene på Skam-skolen Hartvig Nissen hadde stilt opp i skolegården for å ta imot de britiske gjestene. Og mange fikk et håndtrykk og noen ord med dem.
Skam-skuespillerne Tarjei Sandvik Moe, Ulrikke Falch, Iman Meskini, Josefine Pettersen, Ina Svenningdal og Carl Martin Eggesbø kom til Hartvig Nissen rett før de kongelige og fikk snakket med dem på innsiden.
Klart for slottsmiddag. Prinsesse Märtha Louise, kong Harald, dronning Sonja, prins William, hertuginne Kate, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Astrid. Den britiske hertuginnen fikk mye omtale i hjemlig presse for kjolen, som skal være designet av Alexander McQueen.
Hertuginne Kate hadde kong Harald til bords på slottsmiddagen. Det var mange unge gjester, flere av dem gründere og kunstnere. Og overraskelsesmomentet var artisten Sigrid, som underholdt og begeistret.
Prinsesse Ingrid Alexandra guidet det kongelige følget gjennom skulpturparken som bærer hennes eget navn torsdag ettermiddag.
Mange hadde møtt frem på Slottsplassen for å hilse på de kongelige gjestene. De tok seg god tid til håndtrykk og small talk på veien.
Prinsesse Ingrid Alexandra så ut til å kose seg med britisk besøk. Hun går på den internasjonale skolen i Bærum og er stødig i engelsk.
Hertuginne Kate har termin i april. Da venter hun og prins William deres tredje barn. De har barna George og Charlotte fra før.
Winter wonderland var uttrykket som gikk igjen blant de britiske journalistene da prinseparet landet. Nettstedet People mente også at de Kate og Mette-Marit minnet om Disney-prinsesser, Elsa fra Frost og Belle fra Skjønnheten og Udyret.

Hva skjedde egentlig under britenes norgesbesøk? Her får du det viktigste:

Barna ventet tålmodig på at de kongelige gjestene skulle komme og stilte opp til lagbilde da britene skulle vende hjem igjen.