Norge

Andresen om Innovasjon Norge-bråket: – Jeg følte meg tråkket på

Måten Katharina G. Andresen ble ansatt i Innovasjon Norge har skapt sterke reaksjoner. Fredag måtte Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth informere styret. Foto: Frédéric Boudin

Katharina G. Andresen sier hun føler seg tråkket på i forbindelse med all kritikken som har kommet etter at hun ble ansatt i Innovasjon Norge.

  • og NTB

Katharina Gamlemshaug Andresen, Norges rikeste kvinne, hadde mandag sin første arbeidsdag i det statlige selskapet Innovasjon Norge, der hun skal ha en intern praksisplass på seks måneder.

– Jeg skjønner at denne saken er blitt ganske stor, men jeg hadde ingen intensjoner om å bryte spillereglene, sa hun til Nettavisen på vei inn til sin første arbeidsdag.

  • Opposisjonen på Stortinget reagerer: Ansettelse av Katharina G. Andresen uten at jobben var lyst ut, får opposisjonen på Stortinget til å reagere.

Følte seg tråkket på

Ansettelsen har skapt stor debatt etter at 23-åringen fikk stillingen uten at andre kandidater ble intervjuet til jobben og uten å ha noen formelle kvalifikasjoner. Andresen hadde blitt oppfordret av Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth om å søke på et såkalt internship i selskapet etter at de to hadde møttes under en felles middag hos kronprinsesse Mette-Marit på Skaugum i april.

– Jeg føler ikke at jeg har gjort noe galt. Men jeg skjønner at det er en sår sak, og at det påvirker mange. Så jeg skjønner at folk reagerer, sier Andresen.

I en Twitter-melding 24. juni skrev hun følgende: «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt ut av posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».

– Det er ikke så mye jeg kan si annet enn at jeg følte meg tråkket på. Det var en følelse jeg hadde. Men jeg har nå fått mye mer innsikt i saken og skjønner at det er ting som kanskje skulle vært gjort annerledes, sier hun.

Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth måtte informere styret om den kontroversielle ansettelsen av Katharina G. Andresen fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Fredag måtte Traaseth orientere styret om saken. I etterkant uttalte Traaseth og styreleder Gunnar Bovim at Innovasjon Norge ikke har brutt loven, men at selskapet like fullt skal ha en full gjennomgang av sine ansettelsesrutiner.

Les mer om

  1. Innovasjon Norge
  2. Anita Krohn Traaseth
  3. Katharina Andresen