Far dømt til 12 års forvaring for grov familievold

En familiefar fra Romerike er dømt til 12 års forvaring for å ha holdt sin kone og tre barn fanget under et voldsregime siden 90-tallet.

Den tiltalte mannen og den fornærmede kvinnen møttes på deres felles arbeidsplass. Det skulle bli starten på et 26 år langt voldsmareritt for kvinnen og senere deres tre felles barn.
  • og NTB

Den straffedømte, som er i 50-årene, utsatte sine barn for slag, spark, lugging, søvnnekt, matnekt, pisking og drapstrusler gjennom hele oppveksten. I tillegg har familiefaren voldtatt sin kone utallige ganger, ifølge tingrettsdommen.

– Dette er en av de groveste familievoldssakene vi har hatt. Vi har brukt mye tid på saken og er fornøyd med at det nå foreligger en forvaringsdom, sier politiadvokat Sindre Stave i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Fortsatt livredde for familiefaren

De fornærmede i saken sier de fortsatt er livredde for familiefaren, og er overbevist om at den domfelte skal komme og drepe dem når han eventuelt har sonet.

– De har ikke tidligere turt å varsle om forholdene av frykt for tiltalte, opplyser statsadvokat Asbjørg Lykkjen.

Familiefaren har imidlertid anket dommen, og mener de fornærmede i saken har kraftig overdrevet voldshendelsene.

– Den dommen er anket. Vi mener bevissituasjonen ikke holder. Retten har kun lagt vekt på mor og døtrenes forklaring. Det finnes ingen eksterne bevis utover deres forklaringer, og da er det uforståelig at retten har kommet frem til denne konklusjonen, sier mannens forsvarer Morten Furuholmen.