Maridalen-siktede ble pågrepet mens det fortsatt brant

Lagmannsretten forkastet anken til den siktede 55-åringen. Han forblir fengslet i fire uker.

Et forbrent lik ble funnet i forrige uke ved Hammeren i Maridalen.

Den drapssiktede 55-åringen ble i forrige uke varetektsfengslet frem til 16. august med brev-, medie- og besøksforbud og er underlagt fullstendig isolasjon i en uke. Han anket avgjørelsen til lagmannsretten, som sa seg enig i Oslo tingretts tidligere avgjørelse.

«Forsvarer har anført at bevisgrunnlaget mot siktede er «svært tynt». Det er lagmannsretten ikke enig i», heter det i kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett.

Les også

Et våpentyveri, en nynazistisk gruppe og to henrettelser på en øde skogsvei. Slik ble Hadelandsdrapene en av Norgeshistoriens mest omtalte drapssaker.

«Var aktivitet i brannen»

Det går også frem av kjennelsen at den siktede «ble pågrepet like ved det stedet der den avdøde ble funnet, mens det fortsatt var aktivitet i brannen».

55-åringen er siktet for å ha drept en mann i 30-årene, som ble funnet forbrent i Maridalen etter at brannvesenet rykket ut til meldinger om røyk.

Politiet har tidligere opplyst at den siktede bodde i skogen ved teltplassene i Maridalen der den forbrente personen ble funnet.

Les også

Dømt for Hadelandsdrapene på 80-tallet – nå er han siktet for nytt drap

Telefonen til avdøde var viderekoblet til politiet

Ifølge Nettavisen var telefonen til den avdøde mannen viderekoblet til politiet. Men ingen kjenner til hvorfor den er det.

– Dette er noe vi etterforsker. Det er ikke politiet som har gjort det, og jeg er blitt fortalt at dette er noe alle kan gjøre selv. For oss er det viktig å finne ut tidspunktet for når dette ble gjort. Alt som kan være blant de siste livstegnene, er viktig informasjon for oss, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til avisen.

Omfattende straffehistorikk

På 80-tallet ble den siktede dømt til 18 års fengsel for Hadelandsdrapene.

«Utover dette er det etter lagmannsrettens syn relevant å se hen til at NN (siktedes navn – journ.anm.) tidligere er dømt for drap. Dette gjelder selv om den tidligere pådømte drapshandlingen ligger mer enn 30 år tilbake i tid. NN er dessuten flere ganger domfelt for annen voldskriminalitet, også i den senere tid», heter det i kjennelsen.

Den siktede mannen nekter straffskyld. Da han ble fremstilt for fengslingen i Oslo tingrett sa han at «alt er basert på løgn, alt er løgn».

Les også

Maridalen-drapet: Også offeret kan ha bodd i skogen