Norge

Tidligere SAS-topp tror SAS og Norwegian blir kjøpt opp

SAS og Norwegian vil bli invitert inn i en større gruppering til slutt, spår tidligere SAS-topp Eivind Roald. Han mener sammenslåinger er uunngåelig.

Tidligere kommersiell direktør i SAS, Eivind Roald, tror selskapet til slutt vil bli kjøpt opp. Det samme gjelder Norwegian, sier han. Her under et luftfartsseminar i 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Jeg tror du får en konsolidering i Europa, og du har jo allerede sett starten på det, sier Roald til E24. Han var kommersiell direktør i SAS fra 2014 til 2017.

Han viser til det som skjedde i USA, at selskaper gikk konkurs og dermed måtte slå seg sammen.

– Det samme vil komme til å skje i Europa. Vi vil få noen store. Du ser det allerede med Lufthansa-gruppen med sine eierskapsmodeller både fra Austrian Swiss og Eurowings som de har startet, og du ser IAG som har ytret ønske om å komme inn i Norwegian. SAS vil komme til å bli en del av det her, på ett eller annet tidspunkt, sier han.

Videre presiserer han at om det ikke skulle skje, så tror han SAS har større sjanse for å overleve alene enn for eksempel Norwegian.

– Det har noe med infrastruktur å gjøre, det har ikke minst med merkevaren å gjøre, og det har noe med erfaringen i å operere i en ganske krevende del av verden å gjøre.

Roald begynte i SAS som salgs- og markedsdirektør i 2011, og var helt sentral i omstillingen og den intense uken i november 2012, da flyselskapet var på randen av konkurs.

Les mer om

  1. Norwegian
  2. Flyselskaper