Norge

Sp kritiserer reklamer med syngende og pratende dyr

Sps Geir Pollestad kritiserer Tine og Nortura for å skape et glansbilde av norsk matproduksjon i reklamene. Han mener det ødelegger debatten om god dyrevelferd.

Norske dyr har det ifølge Geir Pollestad i Sp bra nok i norsk landbruk om de ikke skal fremstilles som om de synger og prater og bæres av bonden i tillegg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB

Utspillet fra Pollestad kom ifølge Nationen under det landbrukspolitiske stormøtet i Varhaug i Rogaland forrige uke. Tema for debatten var dyrevelferd.

Pollestad mener reklamer som skaper et glansbilde av norsk matproduksjon er like fjernt fra virkeligheten som dyrevernsorganisasjonenes skrekkbilder.

Han mener også Mattilsynet bidrar til falske og misvisende fremstillinger av norsk matproduksjon, fordi tilsynet bare deler bilder når de finner dårlig dyrevelferd under sine tilsyn, ikke bilder fra tilsyn der dyrevelferden har vært bra.

– Jeg tror at virkeligheten på en helt vanlig gård er god nok til at de aller fleste vil mene at dyrevelferden er god nok, sier Pollestad.

– Min oppfordring til Gilde og Tine er at de må slutte med reklamer som viser dyr som snakker og synger og bønder som bærer rundt på grisene sine. Det skaper feil inntrykk og da tror forbrukerne heller ikke på det. Det vi må gjøre er i vise frem det virkelig liv på gården, sier Pollestad.

Han oppfordrer opplysningskontoret for kjøtt til å vise hvordan biffen produseres fremfor hvordan den skal stekes.

Les mer om

 1. Dyr
 2. Geir Pollestad
 3. Landbruk

Relevante artikler

 1. KOMMENTAR

  Kastrering uten smertelindring. Spark og slag. Det begynner å bli vanskelig å forsvare svineindustrien.

 2. NORGE

  Sp-politiker ut mot Michelin-kåring

 3. LEDER

  Aftenposten mener: Virkelighetsfjernt om pølser og politikk

 4. NORGE

  Geir Pollestad: – Jeg får ingen Michelin-stjerne

 5. SID

  Som veganer er jeg vant til å diskutere. Ett spørsmål har vært min kryptonitt

 6. DEBATT

  Derfor bør vi kjøpe norsk rødt kjøtt