Tajik (Ap) til Frp: - Dere har en skittentøyvask å ta

Frps justispolitiske talsmann Ulf Leirstein trykket «like» på et FB-innlegg om Aps Haida Tajik. I Debatt på NRK torsdag kveld hevdet hun at det er et mønster i angrepene mot henne fra Frp-ere.

Haida Tajik (Ap) i Debatt på NRK torsdag.
  • Hans O. Torgersen

Tajik er leder av justiskomiteen på Stortinget, Leirstein et av medlemmene i komiteen. Han har senere beklaget at han trykket «tommel opp» på det aktuelle innlegget på Facebook: «Uheldig muslimdominans å ha Hadeda Taquia som leder i justiskomiteen».

Innlegget ble skrevet etter Tajiks uttalelser om at det er en mannsdominans blant Frps justispolitikere. Alle i politisk ledelse i justisdepartementet er menn og alle Frps representanter i justiskomiteen er menn.

— Et mønster i angrepene

— Det dere angriper meg for, er at dere sier at jeg fornekter norsk kultur, dere sier at jeg er for tvangsekteskap, dere sier at jeg bidrar til oppfordringer om halshugging og drap, og at jeg bidrar til muslimdominans. Det er et mønster i disse angrepene som burde vært ubehagelig for Fremskrittspartiet å se, sa Tajik henvendt til Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari.

- Jeg kan ikke huske at du har vært så tydelig på dette før? Hvorfor gjør du dette nå, spurte debattleder Ingunn Solheim.

— Fordi det går en grense et sted. Nå har jeg denne uken opplevd at en stortingsrepresentant i min egen komite gir sin godkjennelse av uttalelser om at jeg driver med muslimdominans og oppfordrer til halshugging og drap. Da har man passert en grense og nå er det sånn at Fremskrittspartiet er ikke et hvilket som helst parti, det er et parti som sitter i regjering og som har makt i dette landet. Det er det partiet som skal bekjempe hatretorikk, det er det partiet som skal forebygge at hatretorikk får et feste i landet vårt.

- Dere har et oppgjør å ta

— Dere har også et oppgjør og en skittentøyvask å ta, sa hun til Keshvari.

Han svarte med å poengtere at Leirstein har beklaget, både offentlig og overfor Tajik.

— Frp har aldri fremsatt de påstandene du kommer med og det er jo rart hvordan en debatt om islamifisering og IS kommer til å dreie seg om deg og ditt ego, Hadia.

Etter sendingen, kommenterte Tajik sine uttalelser slik på Twitter: