Norge

Hastigheten redusert på flere togstrekninger

Bane Nor melder om fare for solslyng på flere togstrekninger.

  • Frøydis Braathen
    Frøydis Braathen
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Det fører til saktekjørende tog på flere strekninger.

På Meråkerbanen er risikoen for solslyng overhengende. Derfor er det litt redusert kjørehastighet på hele strekningen Hell-Storlien grense, ifølge Bane Nor.

#Sørlandsbanen Fire tilfeller av solslyng avdekket på strekningen Hokksund-Kongsberg. Den ene mellom Darbu og Krekl … https://t.co/eLthgNiQ5F

På Dovrebanen og Rørosbanen er det også overhengende fare for solslyng, og stor skogbrannfare gjør at Bane Nor reduserer kjørehastigheten mellom Fåberg og Dombås på Dovrebanen, og mellom Singsås og Støren på Rørosbanen.

På Sørlandsbanen er det tilfeller av solslyng avdekket på strekningen Hokksund-Kongsberg. Den ene mellom Darbu og Krekling er utbedret allerede. De øvrige kontrolleres/utbedres fortløpende, skriver Bane Nor rundt klokken 17 onsdag.

#Dovrebanen #Rørosbanen Overhengende fare for solslyng og stor skogbrannfare gjør at vi reduserer kjørehastigheten … https://t.co/41KXMnezOe

– Vi har nå varselnivå gult og oransje på disse strekningene. Ved oransje nivå må hastigheten reduseres til rundt 40 kilometer i timen, forteller Harry Korslund, pressevakt hos Bane Nor.

«Tiltakene vil føre til forsinkelser, men er nødvendige av hensyn til sikkerheten», skriver Bane Nor på Twitter.

Les mer om

  1. Tog
  2. Jernbane
  3. Vedlikehold