Norge

Villmannskjøring med ambassadebil på Østlandet

Flere politidistrikt på Østlandet etterlyste i morgentimene torsdag bil med diplomatskilt som bedrev hasardiøs kjøring. Sjåfør og bil ble funnet rett før tolv.

  • NTB

– Bilen funnet av politiet i Brumunddal, skriver politiet på Twitter.

En mann i 30-årene er pågrepet og poiltiet opplyser at bilen er stjålet fra en bilutleie i Oslo.

I morgentimene var politiet på jakt etter en svart Volvo V90 med CD-skilt etter å ha mottatt en rekke meldinger om hasardiøs kjøring på E6 fra Oslo og nordover. De ba publikum ta kontakt om de hadde tips om kjøretøyet.

– Bilen har kjørt gjennom flere politidistrikter. Det har vært en forfølgelse av den lenger sør, men den kom seg vekk. Vi ønsker uansett å finne bilen slik at vi får avdekket hva dette er, sier operasjonsleder Hågen Løvseth i Innlandet politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen sier til NRK at bilen har kjørt opp mot 150 kilometer i timen i 60-sone, foretatt farlige forbikjøringer med flere nestenulykker og gjort seg skyldig i flere andre brudd på veitrafikkloven.

– Vi har ikke fått meldinger om at en slik bli er stjålet. Det kan jo være alt fra at skiltet eller bilen er tatt til at det er de rettmessige eierne som bruker den. Det er ikke blitt meldt om bilen på en stund, så den er kanskje satt igjen et sted, sier Løvseth til NTB.

Volvoen ble sist sett ved E6 ved Brumunddal-Rudshøgda, meldte politiet i 8-tiden torsdag morgen.

Før tolv ble den da funnet. Den var altså stjålet fra en bilutleie i Oslo og påsatt stjålne ambassadeskilter.

– Fører var etterlyst og mistenkes også for ruspåvirket kjøring. Den pågrepne er fra Ringsaker, skriver politiet på Twitter.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Trafikksikkerhet