Her er de hotteste nett-trendene

Google har lansert en trend-søkemotor som lar deg se hva "alle andre" søker på om dagen.

Google Trends har vært en del av Google i rundt et år, men nå har den fått en ny seksjon, "Hot Trends" som tar temperaturen på søkene som gjøres i dag.

På denne siden vises de 100 mest populære søkene i en liste. Noen av søkene består av et ord, mens andre består av flere ord, spørsmål eller en fullstendig setning. Trykker man på et moment i listen kommer man til en side med en graf som viser hvordan søket har utviklet seg i løpet av dagen. Man får også relaterte søk, de siste nyhetsartiklene om temaet, bloggresultater og vanlig søkeresultat.

Norge

Samtidig med lanseringen av Google Hot Trends har den gamle Google Trends fått enda flere og mer detaljerte funksjoner. Nå kan man se søk gjort i forskjellige land og regioner og sammenligne med andre steder.

— I Norge kan man også få ut data per fylke, sier utviklingssjef i Google Norge, Knut Magne Risvik.

Vi gjorde et forsøk på søkeordet "Facebook" i Australia og i Norge. Resultatet kan du se til høyre. Man kan også søke på flere ord for å sammenligne disse. Et eksempel er å søke på presidentkandidatene i USA og sammenligne oppslutningen (søkene) i de forskjellie statene. Se eksempel her.

På topp:

På formiddagen 21. mai var det diabetes-medisinen Avandia som lå på topp i Google Hot Trends, USA. Sannsynligvis på grunn av nyheten om en undersøkelse som viser at medisinen øker risikoen for hjerteinfarkt betydelig. På andreplass lå Jaclyn Nesheiwat , som er modell og tidligere Miss USA-deltager. Tredje mest populær var søket Lane Garrison . Prison Break-skuespilleren erklærte seg i går skyldig etter at fyllekjøringen hans i fjor resulterte i drap.

Hva som egentlig bestemmer hva som er hottest baseres på en veldig komplisert (og hemmelig) algoritme, slik alle Googles søkeresultater gjør. Men denne listen baseres mye på søk som har fått en plutselig økning og som derfor ikke tilsvarer normalen, ifølge Searchengineland.com. Jo høyere denne økningen er, jo hottere er det for Google.

Google måler populariteten i forskjellige nivåer. "Vulkanisk" er det høyeste, etterfulgt av "Brennhett", "Krydret", "Medium" og "Mild".

Sex

Noe av målet med tjenesten er at man skal få med seg trendene mens de er her. — Det skjer ting hele tiden som de fleste av oss ikke vet at skjer, sier Hot Trends-ingeniør, Amit Patel, ifølge Reuters.

I årevis har Google satt sammen en liste over populære søk i tjenesten de kaller Google Zeitgeist. Her har man fått ukentlige, månedlige og årlige tall på hva som er poulære søkeord. Men her har man kun sett tilbake. Den nye tjenesten tar trenden som er NÅ og lover å få med søk som er gjort kun en time i forveien.

Man kan også gå tilbake å se hva som var populært en spesiell dag. Men i denne tjenesten starter historien på 15. mai 2007.

Hot Trends skal vise de hurtigst voksende trendene i stedet for de mest populære søkene, som ifølge søkeeksperter fortsatt er sex, sex og atter sex.

Hver 10. side på Google er farlig

Her ser man hvordan stigningen i Facebook-søk i <b>Norge</b> har vært.<a href="http://google.no/trends?q=facebook&ctab=0&geo=NO&geor=all&date=all&sort=0">Gå til Google-resultatet her. </a>
Her ser man hvordan stigningen i Facebook-søk i <b>Australia</b> har vært.<a href="http://google.no/trends?q=facebook&ctab=0&geo=AU&geor=all&date=all&sort=0">Gå til Google-resultatet her. </a>