Slik sender du magisk e-post

10 tjenester som lar deg sende e-post som ødelegger seg selv eller er umulig å printe ut.

Såkalte selvutslettende e-poster kan være kjekke i visse situasjoner. Med enkelte e-post-tjenester kan du gjøre at e-posten du har sendt blir uleseslig etter en viss tid eller når du selv bestemmer det.

Teknologibloggen Tech[dot]blog har laget en oversikt over ti e-post-tjenester som gir deg magiske evner. Noen tilbyr også plugins du kan legge inn i din eksisterende e-post-klient slik som Outlook eller Thunderbird.

1. Self-Destructing-Email.com;

Lar deg sende e-poster fra webmail ved å legge til.self-destructing-email.com på slutten av mottakerens e-postadresse. Tilbyr også en gratis plugin kalt ActiveTracker til e-post-klienter som Outlook, Thunderbird, Opera Mail, Outlook Express og Webmail.

2. WillSelfDestruct:

Med denne tjenesten kan du sende anonyme e-poster til venner og bekjente. Mottakeren får en e-post med lenke til en sikker nettside som de kun kan se en gang.

3. KickNotes:

Lar deg opprette e-poster som vil slette seg selv etter et visst antall visninger eller en viss tid, som du stiller inn selv.

4. BigString:

Lar brukeren enkelt kalle tilbake, slette, be om selvutslettelse og modifisere e-postene etter at de er sendt.

5. Kablooey Mail:

Ganske lik tjenesten i punkt 4. Lar deg kalle tilbake e-posten etter at den er sendt. Du kan også be om selvutslettelse basert på antall visninger eller alder på e-posten. Lar deg i tillegg hindre at meldingen kan kopieres, videresendes eller printes.

6. ZMail Basic:

Lar deg spesifisere en tid det er mulig å lese e-posten – enten ved gjøre innstillinger for at den ikke kan leses før et visst klokkeslett eller etter et visst klokkeslett. Senderen får en kvittering med informasjon om når, hvor, hvordan og av hvem meldingen er blitt lest.

7. StealthMessage:

Lar deg kryptere e-postmeldingene og gjøre de selvdestruerende. Med denne tjenesten kan du også hindre videresending og kopiering av e-poster.

8. SD Message:

Web-basert tjeneste som lar deg sende meldinger som utsletter seg selv innen 60 sekunder etter at den er lest.

9. DestructingMessage:

Denne tjenesten gir mottakeren en link til en side som blir borte etter en viss tid.

10. VaporStream:

OBS: Betalingstjeneste. VaporStream skiller feltene for tittel, sender og dato fra selve beskjeden. De eksisterer aldri sammen, og beviser derfor ikke hvem som har sendt beskjeden og når den ble sendt, om meldingen som ble sendt gikk over streken. Så fort meldingen er lest, er den borte. Den kan heller ikke printes, klippes ut, kopieres eller videresendes. Men husk at uansett hvor fort beskjeden sletter seg selv, er det alltid mulig å lage en skjermdump av den og dermed bevare den for evigheten.