Norge

Ny informasjon om Dianas død

Nye vitner og nytt bevismateriale skal kaste lys over ulykken som kostet prinsesse Diana livet.

  • Randi Johannessen

Etterforskningen om prinsesse Dianas død bærer frukter, skriver den danske avisen Politiken i dag.

Ny etterforskning

Sir John Stevens, som tidligere var sjef for London-politiet, leder den første uavhengige britiske granskingen av prinsesse Dianas dødsfall. Etterforskningen startet i februar i år.

— Vi har nye vitner, og vi har nytt rettsmedisinsk bevismateriale. Men jeg vil ikke fortelle hvem vitnene er, sier Sir John Stevens til engelske aviser, ifølge Politiken.

Spekulasjoner

Diana, Dodi al Fayed og sjåføren Henri Paul omkom da bilen i rasende fart kolliderte med en søyle i Pont d";Alma-tunnelen i sentrum av Paris 31. august 1997. Dianas og Dodis livvakt Trevor Rees-Jones overlevde, men fikk harde skader og lå lenge i koma. Den franske etterforskningen la skylden for ulykken på sjåføren, Henri Paul, som også omkom i ulykken. Han var beruset og kjørte for fort.

På grunn av de mange spekulasjonene om at hennes død ikke var en ulykke, besluttet britene likevel å etterforske saken på nytt.

Komplisert

— Det er en langt mer komplisert etterforskning enn noen av oss trodde, sier Stevens i et intervju med TV-kanalen GMTV som skal sendes søndag. Han sa at de også undersøker al-Fayeds påstander om at det lå en sammensvergelse bak ulykken. Stevens utdypet ikke sine kommentarer utover dette. Stevens har blant annet utført lange avhør med Dame Eliza Manningham-Buller, som er lederen av den britiske sikkerhetstjenesten MI5 , og Sir John Scarlett, lederen av den britiske etteretningstjenesten MI6. Hans forgjenger i MI6, Sir Richard Dearlove, har også blitt avhørt.

Alle tre har levert hemmelige dokumenter om dødsulykken.

Les også

  1. Ny gransking av prinsesse Dianas død

  2. En av tre briter tror Diana ble drept

Mohamed al Fayed hevder at Dianas dødsfall ikke var en ulykke, men at hun ble myrdet av det britiske kongehuset fordi de ikke tålte at hun var sammen med hans sønn, Dodi al Fayed.

Les mer om

  1. Kongelige