Kan bli 20 grader i Sør-Norge denne uken

Påskeferien har vært preget av sol og varme i Sør-Norge. Denne uken vil temperaturene øke ytterligere, ifølge meteorologene.

Det blir gode muligheter for utepils denne uken. Temperaturene stiger, og på Østlandet kan det bli så varmt som 20 grader.
  • NTB

Høytrykket vil prege hele landet, men aller varmest vil det bli fra Trøndelag og sørover, opplyser statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til NRK.

– De plassene som vil få de aller varmeste temperaturene, finner vi litt innover i landet i Sør-Norge. De vil kunne få 20 grader. Men også langs kysten vil temperaturen ligge mellom 15 og 20 grader, sier Granerød.

I nord har ikke påsken budt på like godt vær som i sør, og landsdelen har vært preget av gråvær og nedbør. Nå snur det, og det vil bli godt vær også mange steder i Nord-Norge fra midten av uken.

Enkelte steder vil det kunne bli 15 grader på det varmeste i Nord-Norge. Men varmere vær betyr også at den betydelige snøskredfaren vedvarer, advarer Granerød.

– I fjellområdene i Nord-Norge og vest i landet er det fare for skred og man må være forsiktig, sier han.

Det fine været er i første omgang ventet å vare til torsdag, mens fra fredag blir prognosene mer usikre, ifølge Granerød.