Norge

Dette er bevisene i Eirik Jensen-saken

 • Andreas Slettholm
  Kommentator

Tekstmeldingene

Påtalemyndighetens aller viktigste tekniske bevis i saken er de rundt 1500 tekstmeldingene mellom Cappelen og Jensen fra 2007 og frem til nettverket ble avslørt i slutten av 2013. I tillegg har Spesialenheten for politisaker sikret en del e-poster mellom de to.

Flertallet av tekstmeldingene er fra Jensen, og er skrevet med det Spesialenheten mener er et kodespråk om hasjleveranser. Kodeord som «anbud» for bestillinger, «bensin» for hasj, «grøfta» for mislykket leveranse, «snekkerlaget» for leverandører og «værmelding» for muligheten for innførsel, skal være blant ordene som brukes i kommunikasjonen mellom de to.

 • Les SMS-utvekslingene mellom Jensen og Cappelen: «Hvordan ser det ut i ordreboka. Er det klart til å sette folk i arbeid?»

Baderomsoppussing

En omfattende baderomsoppussing i Jensens hus i 2005-2006 er svært sentralt for Spesialenheten når det gjelder å bevise at Jensen har mottatt ytelser fra Cappelen. Oppussingen er verdsatt til rundt 292.000 kroner, men det eneste som eksisterer av papirer om betaling er en kvittering på 32.000 kroner signert av «Frank Olsen». Spesialenheten har sikret seg skriftprøver av Cappelen, som langt på vei konkluderer med at det i realiteten er hans underskrift.

Jensen har selv forklart at han

Les også

prøvde å betale en håndverker 120.000 kroner for arbeider på badet, men at han ikke fikk tak

i håndverkeren da oppgjøret skulle tas. Han har overfor Aftenposten sagt at Cappelen «overhodet ikke» var med på oppussingen av badet.

Kontantene

Jensen fikk kontanter fra Cappelen to ganger bare i desember 2013, på til sammen rundt 30.000 kroner. På dette tidspunktet spanet politiet på Cappelen. Mens Cappelen har forklart at dette var betaling for hans rolle i hasjnettverket, har Jensen forklart at dette var tilbakebetaling av lån hasjbaronen trengte for å betale en verkstedsregning.

Hjemme hos Jensen ble det også funnet over 30.000 kroner i kontanter bak en vegg. Jensen har forklart at det var penger han trengte i nødstilfelle, i tilfelle han måtte evakuere for eksempel ved trusler fra det kriminelle miljøet.

Store innskudd

Fra 2009-2013 har Jensen satt inn over 300.000 kroner i kontanter på egen konto, ved flere anledninger også flere mindre innskudd hver dag. Spesialenheten fester ikke lit til Jensens forklaringer om at dette er relatert til hans hobby med kjøp og salg av gamle biler og motorsykler. Jensen har eid over 30 motorsykler og biler siden starten av 1990-tallet.

Analyse av privat forbruk

Etterforskerne har gjennomført en undersøkelse der de sammenligner Jensens forbruk med hans legale inntekter. Etter det Aftenposten erfarer mener etterforskerne at Jensen har hatt et forbruk på over én million kroner som ikke harmonerer med inntekter som kan gjøres rede for på noen lovlig måte.

Les og se Aftenpostens intervju med

 1. Les også

  Eirik Jensen: Ingenting som indikerte at Gjermund Cappelen var en notorisk kriminell

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Her er bevisene som vil bli brukt mot Jensen

 2. NORGE

  Spesialenheten: - Jensen hadde overforbruk på 1,6 millioner kroner

 3. NORGE

  Fem grunner til at Eirik Jensen ble dømt

 4. NORGE

  Gjermund Cappelens betrodde mann jobbet for Eirik Jensen

 5. NORGE

  Nå skal forsvarerne rive ned påstandene om hasjsmugling, korrupsjon og høy kontantstrøm

 6. KOMMENTAR

  Hvorfor skulle Eirik Jensen sette kriminelle penger i banken?