Politiet utelukker ikke flere pågripelser etter bortføringen i Tolga

To menn er pågrepet i bortføringssaken i Tolga. Den ene siktede erkjenner straffskyld og ble fengslet onsdag, mens den andre ikke erkjenner straffskyld.

To personer er pågrepet i forbindelse med bortføringssaken i Tolga.

En 24 år gammel mann ble onsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker i Østre Innlandet tingrett. Han er ilagt brev-, besøks- og medieforbud, men politiet fikk ikke medhold i begjæringen om full isolasjon.

Mannen ble pågrepet og avhørt tirsdag, etter at han meldte seg frivillig for politiet. Han erkjenner å ha frihetsberøvet en 20 år gammel mann fra en bolig i Tolga natt til søndag. Mannen samtykket til fire ukers varetektsfengsling.

24-åringens forsvarer, advokat Harald Grape, sier hans klient meldte seg fordi han har empati med ofrene og vil gjøre opp for seg.

– Dette er en ung gutt som angrer på det han har gjort, sier Grape til NRK.

Til Dagbladet opplyser Grape at mannen henvendte seg til ham mandag kveld og møtte opp på Majorstuen politistasjon i Oslo tirsdag morgen. Der ble han hentet av Kripos og tatt med til et sju timer langt avhør.

Det var Arbeidets Rett/ Østlendingen som først meldte om den første pågripelsen i saken.

Ny siktet – nekter straffskyld

Onsdag ettermiddag opplyste politiet at de hadde gjort ytterligere en pågripelse i saken, også dette av en mann i 20-årene.

– Personen ble pågrepet for kort tid siden og vil bli avhørt så fort som mulig, het det i en pressemelding fra Innlandet politidistrikt som ble sendt ut litt før klokken 15.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser forsvareren hans, advokat Marius Ihlebæk, til TV 2.

Politiet mener det kan være flere medskyldige i saken og utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser, opplyser politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland i Innlandet politidistrikt til NTB.

Politiet ønsker ikke å si om de mener at de to pågrepne er de to som oppsøkte 20-åringen i Tolga natt til søndag. Innlandet politidistrikt får bistand fra Kripos i saken.

Påført skader

Det var natt til søndag flere gjerningspersoner tok seg inn i et hus i Vingelen i Tolga og tok en 20-åring med seg. 20-åringens foreldre var også til stede under hendelsen.

Søndag kveld dukket 20-åringen opp på et tog på Gardermoen, hvor han bad en konduktør om å få låne telefon.

Politiet har tidligere opplyst at 20-åringen ble skutt under hendelsen, men har ikke ønsket å opplyse om hvilke skader han ble påført.

Bil funnet på gård

Lokalavisa Hamar Arbeiderblad har fått ubekreftede opplysninger om at flukten fra den fornærmede 20-åringens hjem etter bortføringen var dramatisk.

Ifølge avisen kjørte kidnapperne av veien under flukten, hvorpå de skal ha fortsatt til fots og deretter fått tak i en taxi.

Gårdbruker Hans Håkon Westlund (63) bekreftet onsdag overfor Østlendingen at den etterlyste fluktbilen dukket opp midt mellom potetlageret og garasjen hans i Stor-Elvdal.

Han sier han ikke vet nøyaktig hva som skjedde på gården.

– Det har vi ikke oversikt over. Men de ettersøkte har kjørt ut av veien og kjørt over jordet i 100–150 meter og svingt opp på gårdsvegen og parkert bilen på slik avstand at den var umulig å få øye på fra hovedhuset, sier han.

Politiet aksjonerte ifølge bonden på gården etter funnet av bilen, på jakt etter spor. De har så langt ikke bekreftet dette overfor avisen.