Norge

Drapsetterforskningen på Kolbotn: En av de to døde var politimann

Politiet har rykket ut etter at to personer ble funnet døde på Kolbotn.

Et ektepar ble natt til onsdag funnet døde i en leilighet på Kolbotn. Politiet tror ikke det er andre involverte i hendelsen.

  • Øystein Tronsli Drabløs
    Journalist

De avdøde er mann og kone, melder Øst politidistrikt.

– Både mannen og kvinnen er i 40-årene. Pårørende er varslet, og parets barn blir ivaretatt av nær familie, sier politiadvokat Nina Marthinsen i en pressemelding.

De avdøde har ingen tidligere historikk hos politiet. Det er fortsatt ingenting som tyder på at andre personer er involvert i hendelsen, sier Marthinsen til Aftenposten.

– Vi har flere hypoteser

– Det er ingenting i etterforskningen som har endret vår oppfatning om det, sier hun.

Av hensyn til den pågående etterforskningen, har politiet fortsatt ingen opplysninger å gi om dødsårsak, drapsvåpen eller øvrig hendelsesforløp.

– Vi kan ikke gå ut med hvilke beslag som er gjort i dag. Men det jeg kan si, er at politiet ikke har gjort beslag av noe skytevåpen, sier Marthinsen.

Politiet vil ikke gå ut med noe informasjon om hva undersøkelsene deres har belyst vedrørende mulige motiv i saken.

– Vi har flere hypoteser. Så må vi se om bevisene og undersøkelsene vi har gjort i dag, svekker eller styrker disse, sier Marthinsen.

Satt av store ressurser

Politiet har siden natt til onsdag foretatt tekniske og taktiske undersøkelser på stedet og vil fortsette med dette utover dagen.

– Det har vært kriminalteknikere på åstedet i hele dag, og de har sikret seg nødvendige bevis. De avdøde er også besluttet obdusert. Det vil også være med på å gi oss informasjon om hendelsesforløpet, sier Marthinsen.

Politiet har foretatt flere rundspørringer av naboer og vil fortsette vitneavhørene i dagene som kommer.

– Det jeg kan si, er at politiet etterforsker denne triste hendelsen bredt og grundig. Vi har satt av en del ressurser til dette. Av hensyn til de pårørende er det viktig å få svar på hva som har skjedd, sier Marthinsen.

Politiet har også bedt retten om å utnevne en bistandsadvokat for de pårørende, opplyser politiadvokaten.

Bakgrunn fra politiet

Den avdøde mannen har bakgrunn fra politiet. Han har vært ansatt på Politihøgskolen i Oslo de siste årene, bekrefter høgskolen overfor NRK.

«Dette er en tragisk sak, og våre tanker går naturlig nok til familie, venner og kolleger som berøres av dødsfallene. Ansatte ved Politihøgskolen ivaretas nå i tråd med de prosedyrer vi har», skriver pressevakt Runar Kvernen ved Politihøgskolen i en e-post til NRK.

Ble varslet natt til onsdag

Politiets operasjonssentral fikk først melding om en alvorlig voldshendelse i en leilighet på Kolbotn klokken 1.16 natt til onsdag.

Der fant politi og ambulanse to voksne personer med store skader, som begge ble bekreftet døde på stedet.

Kolbotn er et tettsted i Nordre Follo kommune i Viken, 13 kilometer sør for Oslo sentrum.

Les mer om

  1. Drap
  2. Krim
  3. Politiet
  4. Etterforskning