Norge

Mann varetektsfengslet etter dødspåkjørsel i Sandefjord

En litauisk mann i 30-årene som er siktet for uaktsomt drap etter en påkjørsel i Sandefjord fredag kveld der en kvinne døde, er varetektsfengslet i fire uker.

Mannen i 30-årene som er siktet etter at en kvinne i 50-årene ble påkjørt på en gang- og sykkelsti i Sandefjord fredag, er varetektsfengslet i fire uker.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Mannen samtykket til fengslingen da han ble fremstilt for Vestfold tingrett.

Ifølge Sandefjords Blad ble han fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene må han sitte i full isolasjon. Litaueren erkjenner uaktsom kjøring, men nekter for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

– Han har forklart i avhør at han har vært uoppmerksom i trafikken, og som følge av det, var han uaktsom. Han har derfor erkjent straffskyld, sa mannens forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl, søndag.

Kvinne døde av skadene

Det var et ektepar i 50-årene som ble påkjørt av en sølvgrå Audi A3 på gang- og sykkelstien ved Lahelleveien i Sandefjord fredag kveld. Kvinnen, som er i 50-årene, døde av skadene, mens mannen fikk lettere skader.

Politiet mistenker at den siktede var påvirket da ulykken skjedde, noe siktede selv altså benekter. Han har forklart at han kjørte på paret i grøften mellom veien og sykkelstien, og at han ikke kjørte inn på selve gang- og sykkelstien, skriver Sandefjords Blad.

Litaueren meldte seg for politiet nesten et døgn etter hendelsen. Mannen har en uavgjort promillekjøringssak fra Oslo februar i år.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Trafikkulykker