Norge

Én livstruende skadet etter voldshendelse i Møre og Romsdal

Politiet har siktet en mann for grov kroppsskade etter en alvorlig voldshendelse i Ørskog kommune i Møre og Romsdal. Én kvinne er livstruende skadd.

Pressebrifing med Arnt-Erik Oust på politihuset i Ålesund søndag kveld. Politiet har pågrepet en mann etter en alvorlig voldssak i Ørskog kommune i Møre og Romsdal. En person skal være kritisk skadd, mens en annen har fått mindre skader. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • NTB
Ålesund 20190804. Pressebrifing med Arnt-Erik Oust på politihuset i Ålesund søndag kveld. Politiet har pågrepet en mann etter en alvorlig voldssak i Ørskog kommune i Møre og Romsdal. En person skal være kritisk skadd, mens en annen har fått mindre skader. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

En mann og en kvinne i 70-årene er skadd etter det politiet betegner som en alvorlig voldshendelse i Ørskog kommune i Møre og Romsdal ved 13.30-tiden søndag.

Politiadvokat Arnt-Erik Oust opplyser at personen i 30-årene er siktet for grov kroppsskade.

– Det er ikke beslaglagt noe våpen i forbindelse med hendelsen, men vi har ikke kartlagt hele hendelsesforløpet, sier han til NTB.

Den siktede ringte selv til politiet og forklarte hva han hadde gjort. Oust sier at politiet pågrep mannen på udramatisk vis rundt to kilometer fra boligen der voldshendelsen skjedde.

Livstruende skadd

En kvinne ble kritisk skadd i voldshendelsen og ble hentet i luftambulanse og fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim.

Ved 22-tiden søndag kveld skriver politiet i Møre og Romsdal i en pressemelding at kvinnens tilstand fortsatt betegnes som kritisk.

Mannen hadde mindre skader, og er til behandling ved sykehuset i Ålesund.

– De første undersøkelsene ved boligen med krimteknikere og en hundepatrulje er avsluttet. Det vil pågå avhør utover kvelden og morgendagen, mandag 5. august, opplyser politiet i pressemeldingen.

Kriseteam

Politiadvokat Arnt-Erik Oust opplyser at det er en familiær relasjon mellom de involverte, men vil ikke gå nærmere inn på detaljene.

Ifølge Sunnmørsposten er de to fornærmede gift, og bor alene i boligen der voldshendelsen fant sted søndag. Mannen som er siktet bor ikke i boligen, men holder til på Sunnmøre.

Politiet opplyser søndag kveld at etterforskningen så langt tyder på at det ikke har vært flere gjerningspersoner involvert i voldshendelsen.