Norge

Mor siktet for å ha drept sine to barn i Lørenskog

Politiet har siktet en kvinne i 30-årene for å ha drept sine to barn, som ifølge TV 2 var syv og ett år gamle.

Politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim ved Øst politidistrikt orienterte om saken mandag ettermiddag.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • Vegard Tjørhom
    Journalist
  • NTB

Faren var først siktet i saken, men siktelsen mot faren frafalt, opplyste politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt på en pressekonferanse mandag. Hun karakteriserte saken som en familietragedie.

Politiet opplyser at begge barna var under ti år gamle. TV2 melder at det er to gutter på henholdsvis syv og ett år.

Det var klokken 08.30 søndag at nødetatene fikk melding om en mulig brann. Da de kom til adressen, fant brannvesenets røykdykkere to livløse barn.

– Det ble forsøkt med gjenoppliving av barna, men det ble raskt klart at de ikke kunne reddes, sa politiadvokat Sharma-Sundheim søndag.

Nødetatene rykket ut til leiligheten i Lørenskog etter melding om mulig brann. I leiligheten fant brannfolkene to døde barn og deres kritisk skadede mor.

Har ikke fått avhøre mor

Politiet vil ikke si noe om hvordan barna døde. Barnas mor ble funnet kritisk skadet. Ifølge en nabo Aftenposten snakket med, blødde hun fra hodet da hun ble fraktet til sykehus. Hun er nå utenfor livsfare.

Barnas foreldre bodde ikke lenger sammen. Politiet opplyste mandag at mor er etnisk norsk og far er av utenlandsk opprinnelse.

– På grunn av mors helsetilstand har det ikke vært mulig å gjennomføre avhør av henne, fortalte politiadvokaten på pressekonferansen mandag.

Aftenposten har vært i kontakt med kvinnens advokat, Gunhild Lærum, som sier at hun venter på en vurdering fra fagpersoner som kan vurdere om kvinnen er i en tilstand der det er mulig å få snakket med henne.

Politiet vil ikke gå ut med mer informasjon før mor har forklart seg, og man vil heller ikke si noe om hennes helsetilstand eller dødsårsaken til de to barna.

Tirsdag formiddag var status uendret: Mor er fremdeles ikke i stand til å la seg avhøre, opplyser politiet.

Les også

To barn funnet døde i Lørenskog. Saken etterforskes som drap.

Frafalt siktelse mot far

Barnas far ble siktet etter funnene og satt søndag i avhør, men politiet opplyste på en pressekonferanse søndag kveld at mistanken mot ham var svekket.

Mannens forsvarer hadde søndag ikke fått vite hva han var siktet for. Politiet sier mandag at faren ble siktet på grunnlag av opplysninger politiet hadde, men at siktelsen frafalt etter at politiet jobbet videre med saken.

– Han er i sjokk over det som har skjedd, og glad for at etterforskningen nå går videre, sier farens bistandsadvokat, Henning Bjercke.

Ifølge advokaten var det beskjeden om at de to barna er døde, som opptok faren mest.

Den frafalte siktelsen og begrunnelsen for denne vil ikke Bjercke kommentere på nåværende tidspunkt. Han ønsker heller ikke svare på spørsmål om politiet burde ha gjort noe annerledes.

Politiets kriminalteknikere i arbeid på balkongen til leiligheten der barna ble funnet døde.

Preget av saken

Faren kom selv til åstedet og ble da tatt hånd om av politiet. I avhøret har han sagt at han ikke har noe med hendelsen å gjøre.

– Man kan knapt sette seg inn i hvordan det er å få en sånn beskjed. Det er svært heftig, det er klart, sa Dag Svensson til NTB.

Han var farens advokat under avhørene søndag.

Mellom klokken 12 og 16 mandag var kommunens kriseteam tilgjengelig i Kunstsalen i 1. etasje i Lørenskog hus for alle med behov for å snakke med noen, skrev Lørenskog kommune på sine nettsider.

Kriseteamet vil også være tilgjengelig på telefon mellom klokken 9 og 15 på hverdager.

– Den alvorlige hendelsen søndag morgen berører mange av Lørenskogs innbyggere. Dersom du har behov for å snakke med noen, kan du ta kontakt, skriver kommunen.

Les også

  1. Ordfører i Lørenskog: En slik hendelse gjør sterkt inntrykk

Les mer om

  1. Krim
  2. Lørenskog