Norge

To barn funnet døde i Lørenskog. Saken etterforskes som drap.

Dødsfallene etterforskes som drap. Barnas far satt i avhør søndag kveld. Han er nå løslatt. Moren er kritisk skadet, men utenfor livsfare.

Krimteknikere fra politiet jobber på balkongen i leiligheten der to barn ble funnet døde og deres mor kritisk skadet.
 • Gina Grieg Riisnæs
  Journalist
 • Kaja Kirsebom
  Journalist
 • Olav Eggesvik
  Journalist

Har du informasjon om denne saken? Kontakt oss på 2286@aftenposten.no.

Etter å ha sittet i avhør søndag skal faren nå være løslatt. Det bekrefter forsvarer Dag Svensson til Aftenposten klokken 22.20 søndag.

Faren benekter å ha noe med saken å gjøre.

– Han har fått et grusomt budskap. Ingen som ikke har opplevd noe lignende, kan sette seg inn i hvordan han har det, sier Svensson til Aftenposten.

Forsvareren vet ikke om mannen fortsatt er siktet, eller hva han ble siktet for.

– Jeg har ikke fått noe klart signal om hva det er. Jeg har ikke sett siktelsen, sier Svensson til NTB.

Fikk melding om mulig brann

Klokken 08.30 søndag fikk politiet melding om en mulig brann. Da de kom til adressen, var det to døde barn der. Politiet ønsker ikke å opplyse om alderen på barna.

– Det ble forsøkt med gjenoppliving av barna, men det ble raskt klart at de ikke kunne reddes, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim. Dødsårsaken er ukjent.

Barnas mor ble funnet kritisk skadet. Ifølge en nabo Aftenposten snakket med, blødde hun fra hodet da hun ble fraktet til sykehus. Hun er nå utenfor livsfare.

Faren siktet

De to barna og moren ble funnet i et boligområde med flere nye rekkehus og leilighetskomplekser. Det pågår også en del bygningsarbeider på stedet.

Faren til barna ankom selv åstedet rundt klokken 12 søndag og ble tatt hånd om av politiet. Han skal trolig ha kommet for å hente barna, ifølge forsvareren. Han har status som siktet og ble avhørt søndag kveld, forteller politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim på en pressekonferanse.

– Slik saken står nå, er mistankegrunnlaget mot ham svekket. Vi er nå i initialetterforskningen og bruker store ressurser på å belyse saken, sa Sharma-Sundheim under pressekonferansen klokken 18.15 søndag.

Politiet ville ikke si noe om hvorfor mistanken mot faren er svekket. Pressen fikk ikke anledning til å stille spørsmål under pressekonferansen.

Ingen andre personer er pågrepet. Politiet understreket på pressekonferansen at Lørenskogs befolkning ikke har grunn til å føle frykt i forbindelse med helgens hendelse, som de omtaler som en tragedie.

Blir tatt hånd om av kriseteam

De pårørende er varslet og blir nå tatt hånd om av kriseteamet i kommunen.

– Familien er sterkt preget, og vi må be om at de skjermes av mediene. Vi vil komme tilbake med mer informasjon i saken i morgen, sier Sharma-Sundheim søndag.

Barnas mor er fremdeles på sykehus.

– Det er naturlig at politiet foretar avhør av mor. Det har ikke latt seg gjøre på grunn av hennes helsetilstand, fortalte politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim under pressekonferansen.

En av de døde blir fraktet vekk fra åstedet.

Ber om tips

Kriminalteknikere jobbet lenge på balkongen i leiligheten. Flere vitner er avhørt.

Politiet ber personer som har oppholdt seg i området fra midnatt til klokken 9 søndag morgen, om å melde seg hvis de tror de har relevante opplysninger.

Tidligere søndag, rundt klokken 10, rykket bevæpnet politi inn i et lite nabolag i Fjerdingby på Rælingen. Politiet opplyste at de lette etter en person som kunne ha opplysninger i saken. Politiaksjonen ble avsluttet i 15-tiden.

Store politistyrker var på stedet.

– Ikke forberedt

Mannskaper fra brannvesenet fant barna og moren.

– Vi var ikke forberedt på synet som møtte oss. Vi fikk melding om noe helt annet. Man skal ikke undervurdere den mentale forberedelsen vi vanligvis gjør når vi rykker ut til alvorlige hendelser. Det rakk vi aldri å få. Det var av helt annen karakter. Det er ikke til å tro hvor grusomt det er, sier Arne Stadheim, brann- og redningssjef i Nedre Romerike brann og redning (NRBR), til Romerike Blad.

Stadheim sier han tror hendelsen kommer til å sette spor i folkene som var der, og at de tar bearbeidelsen av inntrykk alvorlig.

Både brannpersonell, helsepersonell og politifolk har søndag formiddag hatt en felles samling for å kunne bearbeide opplevelsene det involverte mannskapet har hatt.

Les mer om

 1. Krim
 2. Lørenskog
 3. Etterforskning
 4. Pressekonferanse
 5. Barn