Norge

Kø og store forsinkelser på E18 i Vestfold

Mange som er på vei hjem fra hytta etter langhelgen sitter fast i trafikken. Verst er det i Vestfold der deler av E18 var stengt på grunn av trafikkuhell.

Det er lange køer blant annet på E18 i Telemark søndag ettermiddag. Bildet er tatt mellom Feset og Vissestad på E18 Foto: Tipser

  • Wasim Riaz
  • NTB

– Det er stedvis saktegående kø fra Kragerø mot Grenland. Det er hjemfartstrafikk etter langhelg, sier trafikkoperatør Steinar Våsjø på Vegtrafikksentralen Sør til NTB.

Ved 17.30-tiden var det lengst kø På E18 i Vestfold. Dette på grunn av at to tunneler som ble stengt på grunn av trafikkuhell.

Rett før klokken 18 melder Vegtrafikksentralen sør at tunnelene er gjenåpnet, men det er redusert fremkommelighet på stedet. Etter noen minutter var veien åpen for normal ferdsel, men trafikk gikk sakte på grunn av de lange køene.

Så sent som ved 20-tiden var det mye trafikk i området.

Flere trafikkulykker

I Telemark startet køene på E18 ved avkjøringen til Kragerø mot Oslo. Det har vært lange køer her i flere timer allerede og ved 18-tiden var det fortsatt en god del forsinkelse og kø.

– Trafikken er stabil og det er kanskje litt mindre forsinkelse enn tidligere. Men det er jo fortsatt snakk om lange køer, sier trafikkoperatør Kristin Våsjø i Vegtrafikksentralen sør.

Alternativ omkjøring er skiltet fra Gjerdemyra via Straume.

– Det er ikke meldt om noen køer på omkjøringsveien, sier Våsjø.

Stor trafikk fører til lange køer og forsinkelser på veiene flere steder på Østlandet søndag kveld, som her på E16 ved Hønefoss. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Startet tidlig på dagen

Tidligere på søndag oppfordret politiet de reisende til å bruke alternative veier i Vestfold dersom det var mulig.

Køene har oppstått som følge av flere trafikkulykker i området.

I Løkentunnelen i Holmestrand var det en tid full stans og stengte veier som følge av at en bil kjørte inn i en annen. Det oppsto køer som følge av dette, noe som førte til enda et trafikkuhell. Dette skjedde i nærheten av Islandkrysset og fire kjøretøy var involvert. Ingen ble skadet i hendelsen.

Kø også mellom Drammen og Oslo

Mellom Drammen er det også en del kø ved 17.30-tiden, opplyser Nils Aae, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen øst.

– Akkurat nå er det mest køer på E18 i Vestfold. Og så tetter det seg igjen etter Drammen i retning mot Oslo. Det er også endel trafikk mellom Sollihøgda og Sandvika, sier Aae.

Når det gjelder E6 nord for Oslo, er det mest kø mellom Jessheim og Dal. Dette på grunn av veiarbeid på stedet. Der er den ene kjøreretningen stengt.

Også på E6 sør for Oslo er det mye trafikk.

– Det er tett trafikk og små køer mellom Ski og Oslo, men der er det god fly, sier Aae.

Bussbrann på E6

Også på E6 i Oppdal var det trafikkproblemer søndag ettermiddag. Tre personer fikk surstoff etter en bussbrann ved Kongsvold, melder Adresseavisen.

– Tre personer har fått surstoff, men de er ikke skadet. Trafikkdirigering ble nettopp startet, så bilene slippes forbi i puljer, sa operasjonsleder Arnt Harald Aaslund til Adresseavisen i 18.30.

Klokken 18.40 jobbet brannvesenet fortsatt på stedet. Bussen står i sørgående felt, og flere melder om kilometerlange køer i begge retninger, særlig sørover.

Les også

  1. Disse veiene stenges i etter­middag

Les mer om

  1. Trafikk
  2. E18