Norge

Mann siktet for mordbrann i Sandefjord

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for mordbrann etter en brann i et rekkehus i Jupiters vei i Sandefjord natt til onsdag.

 • NTB

Nødetatene fikk melding om brannen i rekkehuset i 1.30-tiden, og beboere fra til sammen seks leiligheter ble evakuert, opplyser jourhavende jurist Magnar Pedersen i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Ut fra opplysninger på stedet pågrep politiet en person. Han ble fraktet til legeundersøkelse og etterpå tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling, sier Pedersen.

Mannen er i 30-årene og er kjent av politiet fra før, og han har flere andre straffesaker gående mot seg. Han framstilles for varetekt når han er i stand til det, opplyser Pedersen.

Ingen av de tolv beboerne på adresse ble skadd, men det var en del røykutvikling på stedet. Leiligheten som brant, er ubeboelig.

Politiet vil per nå ikke gi ytterligere opplysninger om hvordan og hvor brannen oppsto.

Politiet opplyser til NRK at den siktede ikke selv bor i bygget, men at han har en relasjon til personer som bor der. Politiinspektør Magnar Pedersen ønsker ikke å si hva slags relasjon det er snakk om.

Han ønsker heller ikke å si hva politiet mener knytter mannen til brannen.

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer om det, men det er en samlet vurdering av bevisbildet som forelå, som gir skjellig grunn til mistanke mot vedkommende, sier Pedersen.

Les mer om

 1. Brann

Relevante artikler

 1. NORGE

  Drapssiktet kvinne i Drammen avhøres tidligst fredag

 2. NORGE

  Mann siktet for drap på ekskjæresten sin i Evje

 3. OSLO

  To kritisk skadet etter knivstikking på Ammerud, mann i 30-årene pågrepet

 4. NORGE

  Drapssiktet mann varetektsfengslet i fire uker

 5. NORGE

  Politiet har begjært den siktede mannen etter brannen i Åndalsnes varetektsfengslet

 6. NORGE

  Mann i 40-årene erkjenner dobbeltdrap i Stavanger. Ringte selv til politiet.