Norge

Tre personer funnet døde i Sirdal

Politiet, frivillige, hunder og helikopter leter etter fjerdeperson. Turfølget gikk trolig fra nærmeste turisthytte søndag.

De tre skiløperne ble funnet omkomne i et område på omlag 200 meter radius.Foto: Tommy Ellingsen Foto: TOMMY ELLINGSEN

  • Helle Skjervold
    Helle Skjervold

Tre skiløpere var i ettermiddag funnet omkommet ved Taumevatn nord for Ådneram i Sirdalsheiene i Rogaland torsdag.

I formiddag ble først én mann funnet omkommet, liggende på Taumevatnet — uten at personen hadde gått gjennom isen.

— Rogaland politidistrikt fikk like etter klokken 11 i dag melding om at en person ble funnet omkommet ved Taumevatn i Sirdal. Lensmannen i Sirdal og medlemmer fra Øvre Sirdal letegruppe ble umiddelbart varslet for henting av den omkomne. Ved ankomst til stedet ble ytterligere en person funnet omkommet, skriver Anette Frøyland i Rogaland politidistrikt i en pressemelding.

Antatt turgåere

Like før klokken 15 ble ytterligere en tredje person funnet omkommet.

— Det antas at dette er turgåere som har blitt overrasket av dårlig vær, sier sier leder for Felles Operativ Enhet Egil Eriksen..

Redningsmannskaper leter fortsatt i området, og funn på stedet gjør at politi og redningsmannskaper fortsetter søket med full styrke.

– Flere ryggsekker er funnet på stedet, og de teller flere enn antall personer som er funnet, sier politiinspektør Egil Eriksen ved Rogaland politidistrikt til NTB.

Ikke meldt savnet

Aftenbladet.no skriver at de tre omkomne skal være tre voksne som var ute på skitur, og at Politiet ikke tror de tre er utsatt for noe kriminelt.

Ifølge Eriksen søkes det fortsatt i området med blant annet hunder og et redningshelikopter fra 330. skvadron på Sola.

— Vi har indikasjoner på at det kan være en eller to flere i turfølget. Derfor er vårt hovedfokus nå å redde liv. Vi har funnet fire sekker, men bare tre personer, sier Eriksen til Aftenbladet.

Politiet leter fortsatt etter flere turgåere i området. Foto: Tommy Ellingsen Foto: TOMMY ELLINGSEN / SCANPIX

De tre skiløperne ble funnet omkommet i nærhet av hverandre, og antas å være i samme turgruppe. Så langt Hovedredningssentralen på Sola kjenner til, har de ikke vært meldt savnet, skriver Aftenbladet.no. Det var en tilfeldig turgåer som først oppdaget to skistaver i snøen, og som slik kom over den første skiløperen som ble funnet omkommet.

— I 11-tiden fant han først to skistaver, og da han kikket seg litt rundt, fant han en person som lå delvis nedsnødd, sier Eriksen til aftenbladet.

Rundt klokken halv tre ble den andre omkomne funnet. Det var en kvinne.

— Hun ble funnet utpå isen på Taumevatn. Hun lå da i en sovepose, sier Eriksen.

Politiet har funnet en forlatt bil som tyder på at de omkomne er utenlandske statsborgere.

Avisen Agder skriver at en tyskregistrert bil er funnet på en parkeringsplass i nærheten, og at denne bilen ankom parkeringsplassen før helgen.

– Vi har funnet et kjøretøy med noen navn som vi forbinder med utlandet. Det er fortsatt tidlig, men vi går ut i fra at funnet av bilen kan knyttes til disse personene, sier Eriksen til NTB.

Populært utfartsområde

Politiet vet ikke hvor lenge personene kan ha ligget i området, men Eriksen sier de har funnet noe som kan indikere at de omkomne besøkte en hytte i nærheten den 12. eller 13. februar.

– Dette er usikker informasjon, men hytta er ikke langt fra funnstedet, sier Eriksen.

Det har vært svært dårlig vær med sterk vind og mye snø de siste dagene, men det er ikke meldt om ras i det aktuelle området.

— Dette er et populært utfartsområde, der mange går på ski. Men det er for tidlig å si om det her har vært flere som har gått sammen. Det har vært storm i området i det siste, opplyser redningsleder Nilsen til aftenbladet.