Norge

NRK-program om koronaviruset vekker reaksjoner

NRK-programmet «Debatten» som ble sendt tirsdag, tok forsker Gunhild Alvik Nyborg til orde for full isolasjon av alle nordmenn som ikke har en samfunnskritisk funksjon. I en samtale med programleder Fredrik Solvang (bilder) sa hun at hun mener koronasmitten er ute av kontroll, og at myndighetene ikke gjør nok.

Epidemiolog Preben Aavitsland Folkehelseinstituttet (FHI) svarte på noe av kritikken under TV-sendingen, men uttrykte i etterkant misnøye fordi han mener han fikk for lite taletid i debattprogrammet. Også andre har ytret kritikk mot uttalelsene og mot NRK for hvordan programmet ble gjennomført.

Programredaktør Knut Magnus Berge i NRK sier til Medier24 at kanalen tar selvkritikk. Berge erkjenner at det ble en krevende form da Nyborg var med i studio, mens representantene fra FHI og Helsedirektoratet kun uttalte seg via videochat.

Ledelsen ved Oslo universitetssykehus (OUS) gjør det også klart at Nyborg, som er lege og forsker ved Rikshospitalet (et av OUS’ tre største behandlingssteder), ikke uttalte seg på vegne av sin arbeidsgiver da hun deltok på «Debatten».

Les også

  1. OUS-ledelsen tar til motmæle mot forskerkollega

  2. Hei, NRK! Skummel musikk er det siste befolkningen trenger nå! | Joacim Lund

  3. Kan vi slutte å lytte til dem med båtførerbevis nå? | Kristian Gundersen

  4. Ikke skrem folk med luftsmitte! | Henrik Vogt

  5. Direktestudio: Koronaviruset

Les mer om

  1. Oppsummert-type