Norge

Politidirektoratet hadde møte med muslimske organisasjoner

Politidirektoratet møtte torsdag muslimske organisasjoner etter angrepet mot en moské i Bærum. – De var ydmyke og preget av alvoret, sier lederen i Islamsk Råd.

Styreleder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge (IRN) da han besøkte moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum etter fredagsbønnen 16. august. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB

Det var Islamsk Råd Norge (IRN) som tok initiativ til møtet med både Politidirektoratet og PST, skriver Klassekampen. På møtet var ett av de sentrale spørsmålene hvorfor muslimske ledere og moskeer ikke var blitt informert om at PST i juni endret farenivået for angrep mot muslimske mål fra «lite sannsynlig» til «mulig».

– De forklarte at dersom de hadde hatt informasjon som gikk på konkrete angrep, ville de tatt det opp. Det de gjorde var en mer generell justering på grunn av økt aktivitet fra høyreekstreme og at den ikke var rettet mot bare muslimer og moskeer, men innvandrere mer generelt. Vi fortalte dem at vi likevel mener at når sånt forekommer, vil vi ha informasjon, sier IRN-leder Abdirahman Diriye til avisen.

Les også

Radikaliserte personer kan lide av ubehandlet psykisk sykdom. Det må vi snakke mer om. | Tor K. Larsen

Fikk ingen beklagelse

Han sier de ikke fikk noen beklagelse for at denne informasjonen ikke ble videreformidlet til de ulike paraplyorganisasjonene.

– Nei, ingen konkret beklagelse. De var ydmyke og preget av alvoret i situasjonen, sier Diriye.

22 år gamle Philip Manshaus er siktet for terror i forbindelse med angrepet mot moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum lørdag 10. august. Han er også siktet for drapet på sin stesøster, Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17), noe som skjedde før moskéangrepet.

 1. Les også

  VG: Manshaus har forklart at han ville drepe så mange som mulig

Les mer om

 1. Moskéskytingen i Bærum
 2. PST
 3. Terror
 4. Sikkerhet

Moskéskytingen i Bærum

 1. NORGE
  Publisert:

  Philip Manshaus' far nekter politiet å inndra våpen

 2. NORGE
  Publisert:

  Moskéangrepet i Bærum: Ferieavvikling forsinket trusselmeldingen

 3. NORGE
  Publisert:

  Philip Manshaus dømt til 21 års forvaring

 4. DEBATT
  Publisert:

  Ordet terror har vært noe fjernt før. Når du får kjenne det på nært hold, gjør det noe med deg.

 5. NORGE
  Publisert:

  Forsvarer sår tvil om Manshaus’ tilregnelighet: – Han må frifinnes på grunn av den berettigede tvilen om han er tilregnelig

 6. NORGE
  Publisert:

  Aktor: Vil legge ned påstand om forvaring for Manshaus