Norge

Svært glatte veier – flere trailere i grøften

Veivesenet advarer om underkjølt regn og svært glatte veier flere steder. Natt til fredag har det vært flere ulykker, blant annet på E6 og E134.

  • NTB

Veivesenet advarer om underkjølt regn og svært glatte veier flere steder. Natt til fredag har det vært flere ulykker, blant annet på E6 og E134.

Klokken 5.08 fikk politiet i Innlandet melding om en tankbilhenger som hadde veltet i avkjøringen fra E6 ned til Strandtorget i Lillehammer.

– Fører klager over smerter i ryggen. Det er ikke meldt om lekkasjer fra hengeren, opplyser politiet. Klokken 7.28 opplyser politiet at både på- og avkjøringer til Lillehammer ved Strandtorget er stengt. Bilister må benytte nordre avkjøring ved Sannom. Hengeren må tømmes før den kan berges, noe som vil ta noe tid.

To trailere i grøften samme sted

Klokken 3.30 fikk politiet i Sørøst melding om at to trailere hadde havnet i hver sin grøft ved Basserudåsen i ved E134 i Buskerud, der det er var underkjølt regn.

– Politiet er på stedet, ingen personskade, berging er på vei. Alle tunge kjøretøy blir stanset, personbiler må kjøre i gangfart – veien kan bli helt stengt ved berging. Salting er på vei, opplyste politiet.

En time før, klokken 2.33, var det politiet i Innlandet som fikk melding om en lastebilhenger som hadde veltet på E6 mellom Kolomoen og Tangen i Hedmark. Heller ikke der er det personskade, men sørgående felt var stengt i over tre timer, og det er svært glatt på stedet.

Advarte tidlig

– Det fryser på i store deler av Akershus og Østfold, og vi får en del henvendelser. Vi har vært i kontakt med våre entreprenører som er ute og salter/strør. Kjør forsiktig, lød oppfordringen fra Vegtrafikksentralen på Østlandet 0.36 – tidlig på natten.

To timer før hadde en bil havnet på taket på Stavernveien i Larvik og én time før hadde en annen bil gått rundt i en rundkjøring i Tønsberg i Vestfold. Det var kun førere i bilene.

Det ble ikke meldt om personskader, utover at fører i første ulykke klaget over hodesmerter.

Saltet og strødd

Klokken 1 måtte nødetatene rykke ut etter at en personbil rullet rundt på Kråkstadveien mellom Ski og Kråkstad i Akershus. Føreren, som var alene i bilen, var tilsynelatende ikke fysisk skadet, men ble kjørt til legevakt for kontroll.

Klokken 1.48 kom det melding om en annen, mindre ulykke på glatta, denne gangen var det i Nedre Eiker i Buskerud, uten personskade. Det ble bestilt salting til stedet.

Les mer om

  1. Trafikkulykker
  2. E6
  3. E134
  4. Vær