Norge

Politiet bekymret etter voldtektsbølge i Trondheim

Politiet i Trondheim etterforsker for tiden fem overfallsvoldtekter i byen. Ingen av sakene er oppklart.

I tre av de fem overfallsvoldtektssakene i Trondheim siden april skal det ha vært flere gjerningsmenn, skriver Adresseavisen.

– Når det er flere gjerningsmenn, slik vi har sett i disse hendelsene, så kan det se ut som overgrepene er forberedt på forhånd, sier politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politimesteren ønsker ikke å kommentere hver enkelt sak spesielt, men forteller at han ser svært alvorlig på overfallsvoldtektene den siste tiden.

– Det er betydelig flere enn hva som er vanlig i Trondheim. Det er lenge siden vi har opplevd noe lignende. Det er bekymringsfullt, sier Moe.

Politiet utelukker ikke en sammenheng mellom sakene.

– Det kan være samme gjerningsmenn i to av sakene. Vi har ikke beskrivelser eller bevis som indikerer sammenheng mellom de andre, men vi kan heller ikke utelukke det, sier Moe, som forteller at sakene er veldig vanskelige å etterforske.

– Ofrene blir utsatt for en ekstremsituasjon som kan gjøre det vanskelig å huske detaljer og beskrivelser. I tillegg er det ofte mørkt på stedet og få vitner, sier han.

Gjerningsmennene i fire av de fem sakene er beskrevet som afrikanere eller menn fra Midtøsten, opplyser politiet.