HEF fikk medlemshopp etter kirkens nettbaserte utmeldingstjeneste

Human-Etisk Forbunds (HEF) fikk fem ganger flere medlemmer enn normalt denne uken. Årsaken er trolig den nye nettbaserte inn- og utmeldingsløsningen Kirken lanserte mandag.

Uvanlig mange har meldt seg inn i HEF.

Normalt melder rundt 10-15 personer seg inn i forbundet hver dag, men mandag og tirsdag denne uken meldte 64 og 74 personer seg inn, skriver Fri Tanke.

Økningen i antall innmeldte ser forbundet klart i sammenheng med den nye nettjenesten for inn- og utmelding som Den norske kirke lanserte tidligere i uken.

Les også

Nå blir det lettere å melde seg ut av kirken

– Jeg tror mange som har sittet på gjerdet i lang tid, har blitt motivert av den nye tjenesten til å endelig ta skrittet. Vi vet at folk bruker opp til fem år i tenkeboksen før de melder seg inn hos oss. Den løsningen Kirken har lansert nå, senker terskelen for det som tidligere har fungert som et hinder for innmelding hos oss, nemlig utmelding av Den norske kirke, sier kommunikasjonssjef Agnieszka J. Bryn i HEF.

Les også

8400 letet opp utmeldingsskjema etter Kirkens nei til homoekteskap

Tidligere har man måttet ta kontakt med det lokale menighetskontoret for utmelding. Kirkerådet har nå lagt til rette for at den enkelte selv kan bruke bank-ID eller annen elektronisk identifikasjon og rette feil direkte i databasen til Kirkens medlemsregister.