Ryanair-piloter går til Norwegian

Nærmere 140 piloter har gått fra Europas største flyselskap Ryanair til Norwegian siden starten av året.

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa.

– Jeg kan bekrefte at nærmere 140 piloter har gått fra Ryanair til Norwegian så langt i år, både til den nye basen i Dublin og andre baser i Europa, sier kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian Air Shuttle til Nettavisen.

Norwegian har ifølge avisen så langt i år ansatt rundt 400 piloter. Dermed utgjør andelen som kommer fra den irske konkurrenten om lag en tredjedel av de nyansatte.

Sandaker-Nielsen sier han ikke er overrasket over at Ryanair-pilotene ønsker å jobbe i Norwegian.

Pilotkaos i sommer

I sommer hadde Norwegian nok en gang store problemer med kanselleringer og forsinkede avganger på grunn av pilotmangel.

– Flyvere velger bedre selskaper å jobbe for enn Norwegian, sa forbundsleder i Norsk Pilotforbund, Petter Førde, til Aftenposten i juli, som mente at pilotmangel kom til oppstå på nytt for Norwegian.

Pilotkaoset gjorde at Aftenpostens politiske redaktør Trine Eilertsen fikk nok.

«Dette var dråpen, Norwegian», skrev hun, og mente at flyselskapet lurte kundene.

God august for Norwegian

Nesten 3,3 millioner passasjerer reiste med Norwegian i august. Det er drøyt 407.000 flere – en økning på 14 prosent – enn i samme måned i fjor.

Selskapet gjennomførte 99,7 av flyvningene, punktligheten var på 76,8 prosent – omtrent på nivå med august i fjor, men noe ned fra juli i år.

Ryanair på sin side meldte i går at de innfører strengere regler for håndbagasje. Flyselskapet mener det vil skape mindre forsinkelser.