Norge

15 låter du ikke bør gå glipp av denne uken

Aftenpostens musikkekspert Malin Kulseth har plukket ut låtene du bør få med deg denne uken.

For et halvt år siden annonserte Mykki Blanco at hen ikke ville lage musikk mer, kom singelen «Coke White, Starlight» denne uken.

 • Malin Kulseth

1. Etter å ha blitt sendt ut av militæret på grunn av tarmproblemer flyttet Willis Earl Beal først til Missouri og senere til Albuquerque, der han var hjemløs en periode. I 2012 ble han signert til Hot Charity, der han ga ut to album, men siden har han utgitt musikken sin på egen hånd. Noctunes er hans femte album, bestående av dyster og vakker eksperimentell soul.

2. Corbin (tidligere kjent som Spooky Black) og Bobby Raps , som ellers er med i gruppen thestand4rd, slapp EP-en Couch Potatopå Soundcloud tidligere i år. Den ble nylig tilgjengelig på Spotify, og det er fortsatt et mysterie hvordan en gjeng 17 år gamle gutter fra Minnesota har greid å knekke alle koder, og fortsetter å lage helt magisk musikk.

3. Rapperen Le1f , som tidligere var kjent som produsent for den fjollete rapgruppen Das Racist, er kjent for sin outrerte stil. Han studerte ballett før han begynte å rappe, og har samarbeidet med Mykki Blanco og norske Drippin. «Koi» er første singel fra debutalbumet hans, Riot Boi , som utgis i 2015.

4. Bat For Lashes annonserte sitt nye prosjekt SEXWITCH med en overraskelseskonsert på Green Man-festivalen i Wales. Det selvtitulerte albumet skal utgis i løpet av året, og vil bestå av coverlåter av 70-talls psykedelisk folk fra hele verden. «Helelyos» er en iransk låt som opprinnelig handler om skjønnheten til iranske kvinner.

5. «They don’t want to see a big boy in a dress succeed». Selv om Mykki Blanco for et halvt år siden annonserte at hen ikke ville lage musikk mer, kom singelen «Coke White, Starlight» denne uken. Den skal være en del av en samler som utgis for å introdusere hens nye etikett Dogfood Music Group.

6. Den London-baserte produsenten, DJ-en og komponisten Floating Points fortsetter å gi ut moderne, intelligent og høflig dansemusikk. «Silhouettes (I, II & III)» er første låt fra EP-en Elaenia.

7. Multiinstrumentalisten Kody Nielson, kjent som Silicon , ga nylig ut sitt debutalbum Personal Computer . Albumet lusker i landskapet mellom elektronisk soul og funk, og handler i hovedsak om tryggheten du kan finne i å være isolert fra andre mennesker, alene sammen med din «personal computer».

8. Sex, dop og R & B har vært gjennomgående temaer helt siden The Weeknd slapp den hyllede miksteipen House of Balloons i 2011. At den sløye, alternative R & B-artisten kan ta på seg noe av æren for at selv de mest hardbarka indie-hoder nå har gått hen og omfavnet den kommersielle sjangeren med hud og hår, er bare en mistanke. Beauty Behind The Madness er uansett den mest vellykkede og mest gjennomførte av hans offisielle utgivelser.

9. Wiley , den litt kjedelige, men dyktige kongen av britisk grime, har samarbeidet med unge Zomby om en oppdatert versjon av «Step 20». Den har passende nok fått navnet «Step 2001» , da dette nettopp høres ut som noe som ble utgitt i 2001.

HER kan du høre resten av spillelisten.

Trenger du tips til nye TV-serier?

 1. Les også

  Miley Cyrus: en verdig hyllest til sine døde kjæledyr

 2. Les også

  The Weeknd: melankolsk dekadens

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Spotify
 2. Musikk
 3. Malin Kulseth

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Låtene du må sjekke ut denne uken

 2. KULTUR

  Å følge Britney Spears på Instagram anbefales fremfor hennes nye album Glory.

 3. KULTUR

  Alan Walker er perfekt for et publikum som setter pris på Instagram-bilder av luft og ingenting

 4. A-MAGASINET

  «Vi snakker ikke om 40 minutter lenger, vi snakker om fire. Det ser man nok i ganske mange deler av samfunnet. Det går i minutter og sekunder»

 5. KULTUR

  – Det er rart å være stjerne

 6. KULTUR

  Anna of the North: – Jeg ante ikke om det betydde slutten. Jeg var livredd.