Norge

Øyulf Hjertenes er BTs nye sjefredaktør

36-åringen overtar etter Gard Steiro.

Øyulf Hjertenes er BTs nye sjefredaktør.

 • Kristin Kornberg

— Det blir en utrolig spennende jobb, og jeg er veldig glad for å få sjansen til å lede en redaksjon og et mediehus som kanskje aldri har vært bedre enn det vi er i dag. Jeg vil takke for tilliten, sier en fersk sjefredaktør til Bergens Tidende. BTs ansatte ble informert om saken klokken 10.30 i formiddag.

Skal løfte de store sakene

Hjertenes trekker frem at BT er det største mediehuset utenfor Oslo, og alt tyder på at han vil holde frem der forgjenger Gard Steiro slapp.

— Vi utgir den viktigste stemmen utenfor hovedstaden. Verden ser annerledes ut sett fra Bergen enn fra Oslo – derfor har BT stor verdi i det offentlige. Vi skal være en motstemme i den nasjonale debatten, og vi skal fremdeles løfte de store og viktige sakene i vår region.

Derfor ville Bergenspolitikken vært et godt TV-drama:

Les også

15 historier fra Bergen, som ville gått rett inn i «Borgen»

— Største endringer fremfor oss

Hjertenes tar over ledelsen i det som er en turbulent tid for de fleste mediehus. Bergens Tidende er ikke noe unntak – både forgjenger Gard Steiro og tidligere sjefredaktør Trine Eilertsen har styrt BT-skuta gjennom nedbemanning og omfattende endringer.

— Det er tidlig å slå fast hva som vil skje. BT kommer til å være i omstilling en god stund fremover, det er klart. Men vi har klart omstillinger før, og skal greie det igjen om det trengs. BTs redaksjon består av dyktige, uredde og ambisiøse journalister. Vi har alle forutsetninger for å lykkes i årene som kommer. Min ambisjon er at BT òg i en digital fremtid skal spille en vesentlig rolle på Vestlandet.

Styreleder: – En moderne medieleder

Styreleder Didrik Munch i Bergens Tidende mener ingen kjenner BTs utfordringer bedre enn Øyulf Hjertenes, og er overbevist om at han har alle forutsetninger for å lede Vestlandets største mediehus i en digital fremtid.

— I de ulike rollene Øyulf har hatt i BT har han dokumentert solide lederegenskaper. Han nyter bred tillit i mediehuset, har bred journalistisk erfaring, og har hele tiden arbeidet tett på miljø som har utformet digitale medieprodukter for fremtiden. Han er en moderne medieleder, sier Munch.

Øyulf Hjertenes er opprinnelig fra Florø, og kommer fra stillingen som utviklingsredaktør i BT. Han har vært fast ansatt i mediehuset siden 2005, og har erfaring fra en rekke stillinger internt. Blant annet har han vært redaksjonssjef, utgavesjef og nyhetsleder i tillegg til å være journalist. Han er utdannet siviløkonom og cand.oecon fra NHH, og har òg jobbet som journalist i Dagbladet, Bergensavisen og Firda.

Vi har spurt tre eksperter som kjenner byen:

 1. Les også

  Hvorfor er det er så mange skandaler i Bergenspolitikken?

 2. Les også

  Trude Drevland slettet e-post-korrespondanse med rederi

 3. Les også

  Høyre stuper i Bergen

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Han blir ny sjef i VG

 2. KULTUR

  Redaktørene er positive til Schibsted-nyheter: – En merkedag i vår historie

 3. KULTUR

  Aftenpostens sjefredaktør går av fra nyttår

 4. KULTUR

  Trine Eilertsen blir ny sjefredaktør i Aftenposten

 5. NORGE

  Schibsteddøtre skal få mer drahjelp av VGTV-videoer

 6. NORGE

  Journalist tar permisjon med lønn i seks måneder. Sjefredaktør beholder jobben: – Han har styrets tillit.