Opera klar for iPhone

<div style="text-align:center"> <object width="560" height="340"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OpTCS3g-cBY&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;"></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/OpTCS3g-cBY&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed> </object></div><strong>Norske Opera Mini er som første konkurrerende nettleser godkjent til bruk på Apples iPhone.</strong>

Les også:

Les også

Opera vil på Iphone

Det har vært knyttet stor spenning til hvorvidt Apple ville slippe til Opera Mini på App Store og iPhone, etter at Opera 23. mars sendte inn nettleseren sin til godkjenning hos Steve Jobs og co.

Apple har så langt forbeholdt iPhone for sin egen Safari-nettleser.

Apple sa ja, og fra og med i dag, tirsdag, kan Opera Mini lastes ned og brukes også på iPhone.

— En kjempemulighet

— Dette er en kjempemulighet for Opera, og vi er veldig fornøyd med å være på plass på verdens mest populære mobilplattform. Det gir oss mulighet til å nå millioner av nye brukere, og vi er så langt i dag den nest mest nedlastede applikasjonen på App Store, sier Tor Odland til Aftenposten.no.

Men Odland understreker at dette også er "nok en plattform", og sånn sett en naturlig del av Operas strategi om å være til stede med sin nettleser på alle plattformer.

Hadde dere trodd at Apple skulle godkjenne Opera Mini?

— Vi var egentlig ganske nøytrale i våre forhåpninger. På den ene siden så er vi jo en konkurrent, men jeg tror også Apple ser at vi er store, og sånn sett også kan nå ut til nye kundegrupper gjennom oss, sier Odland.

Rekordtøff konkurranse

Blir dette den tøffeste mobilkampen så langt?

— Definitivt. Vi er ikke umiddelbart like overlegne her som vi har vært på de andre mobilplattformene, og Safari er definitivt en god nettleser.

Opera som lover opp til seks ganger høyere nedlastningshastighet enn Apples egen nettleser, og så mye som en tiendedel av datatrafikken.

Visse problemer

Flere brukere kommenterer nettopp den gode hastigheten Opera Mini byr på, men det snakkes også om bugs av typen manglende font-støtte?

— Vi kjenner til det ja, og her er det å si at vår nettleser fungerer på en litt annen måte, og man vil kunne oppleve at ikke alle detaljer, som eksempelvis fonter, alltid er helt riktige.

Hva med angivelige problemer med å få lastet ned selve applikasjonen fra App Store over Wi-Fi?

— Det kjenner jeg ikke til at skal være noe problem. Men når det er sagt, så er en nettleser et produkt som stadig utvikles, og vi vil følgelig skru og finpusse på iPhone utgaven av Opera Mini for å få et best mulig produkt, sier Odland.

Hva mener du om Opera Mini på iPhone? Del dine brukererfaringer i kommentarfeltet oppe til høyre!

  • Her har vi utvilsomt noe å bryne oss på, men jeg tror raskere surfehastighet og kostnadsbesparelse i form av lavere datatrafikk, er argumenter som taler for oss, sier Odland.