Bøkko blir på landslaget

Håvard Bøkko har bestemt seg for å fortsette på landslaget ut sesongen.

Samarbeidet mellom Håvard Bøkko og Jarle Pedersen fortsetter.

Hallingdølen er skuffet over at hans brev til Olympiatoppen og Skøyteforbundet, hvor han skriver at han føler seg trakassert av landslagsassistent Johann Olav Koss, ikke har gitt konkrete resultater. Bøkko har et meget anstrengt forhold til Koss og ønsker ikke å bli ledet av den firedobbelte OL-vinneren under trening og konkurranser.

Det er hensynet til de andre løperne på landslaget som gjør at han likevel velger å forbli i gruppen I et møte i går fortalte de andre aktive at de svært gjerne vil at Bøkko fortsetter på landslaget.

Les også: -Få vekk Koss

Norges eneste OL-medaljehåp på skøyter har det siste døgnet diskutert og vurdert hva han skulle gjøre med sine nærmeste.

Kaggestad-råd

Hans personlige trener Peter Mueller og Olympiatoppen Johan Kaggestad, som onsdag trakk seg fra videre samarbeid med skøytelandslaget etter en krangel med Koss, skal ha vært blant dem Håvard Bøkko har rådført seg med.

Det er i dag tre uker til Bøkko skal gå 5000 meteren i OL. Nå ønsker han ro slik at han kan ha full fokus på det sportslige. Utover en pressemelding som vil bli sendt ut i løpet av dagen, ønsker ikke hallingdølen å kommentere saken.

Hva Bøkko vil gjøre etter denne sesongen er ikke avklart, men den siste tidens bråk skal ha aktualisert planen om å danne et eget profflag foran neste sesong. Der vil Mueller få en sentral rolle.